Okul katliamlarının hassasiyeti sürüyor

Apple uygun bulmadığı yazılımları, oyunları iStore'dan kaldırıyor. İşte en son yasaklanan oyun...

Oyunlar yine yasaklanıyor

Retarded Arts'ın geliştirdiği Zombie School adlı oyun Apple iStore'dan kaldırıldı. Yapımcı oyunu: "Zombie School okul katliamlarını özendirmiyor; insanları korumak için zombileri yok etmeyi destekliyor." diyerek savundu. Zaten savunma neden kaldırıldığını da özetliyor. Bazı oyuncular, oyunun içeriğini zararlı bulduğu için Apple da oyunu yasakladı. Apple oyuna ne olduğunu soran e-postalara da hemen cevap vermedi.

İşte tartışmalı oyunun tanımı: "Kampüsünüzdeki herkes zombi virüsü yüzünden zombiye dönüştü! Kaçacak mısınız yoksa savaşacak mı? Destekçileriniz size bir kula yaptı. Zombileri öldürmeye ok ve yayla başlayın, ilerledikçe el bombaları ve başkasilahlar alabilirsiniz."

İşin komik tarafı, Retarded Arts'ın hazırladığı bir önceki oyunda oyuncunun okul arkadaşlarını değil ama Wall Street bankerlerini öldürmesi. Zombie School, bu fikir reddedilince firmanın yeni oyunu olmuş ve ilk başta onaydan geçmiş! Bu arada Apple iStore'da silahla değil ama dokunmatik ekranda parmakla sıkarak banker öldürülen bir oyun olan Squash the $treet'in satıldığını da belirtelim.

Amerikalıların büyük korkusu: Kampüs katliamı

Amerikalıların büyük korkusu: Kampüs katliamı
Oyunda amigo kızlar gibi her okulda bulunan genel modellemeler yer alıyor

Apple'ın iStore'da sakıncalı bulduğu yazılımları yasakladığı biliniyor. Bunlardan bazıları yasaklandıkları halde gerçekten pek sakıncalı değil. Ancak bazen aradan kaçan gerçekten sakıncalı oyunlar da oluyor. Bunlardan insanı gerçekten rahatsız eden bir tanesi Baby Shaker. Baby Shaker'da oyunun amacı bir bebeği sallayarak öldürmek! Aileler galeyana gelince Apple iStore gözden kaçırdığı bu oyunu da yasaklamıştı.

Peki ama zombi öldürmekte ne var? Zombiler öğrenci ve oyundaki öğrenci karaterin eski arkadaşları. Virüs yüzünden onlar zombiye dönüşünce karakter de hayatta kalmak için onları öldürmeye başlıyor.

Özellikle Amerika'da yaşanan okul katliamları yüzünden okul ve şiddeti bağdaştıran herhangi bir şey halkta büyük korku uyandırıyor. Okullarda gençlerin yaşayabileceği cinnet vakalarından korkuluyor. Gençlerin aklına, gidip okulda canını sıkan herkesi öldürmeyi getirebilecek şeylerden sakınılıyor. İşte bu da bir oyunu yasaklatmaya yetiyor.

Okuyucu Yorumları