OLED Ekranlı Cep Telefonu Görücüye Çıktı

Asus mobil telefon pazarına giriyor ve prototip modellerinde CeBIT’teki standında tanıtıyor. Resimde OLED ekranlı Asus AGP 60 modeli görünüyor.

OLED Ekranlı Cep Telefonu Görücüye Çıktı

Dördüncü çeyrekte piyasaya sunulması planlanan AGP 60 modeli siyah fon üzerine mavi renk yazılara sahip bir OLED ekran kullanıyor. Cihaz GPRS Class 8 ve polifonik melodi desteklerine sahip olacak. 108 x 41 x 18 mm ölçülerine sahip cihazın ağırlığı ise sadece 82 gram. Bekleme süresi 150 saat olan telefon ile 2.5 saat kesintisiz görüşme yapmak mümkün.

Üç bant desteğine sahip AGP 100 modeli kapaklı bir tasarım ve 65.000 renk gösterebilen büyük bir ekrana sahip. MMS uyumlu, WAP 2.0, JAVA ve GPRS Class 10 desteğine sahip cihaz opsiyonel bir kamer modülü ile beraber de kullanılabiliyor.Yaz sonunda piyasaya sunulması planlanan cihaz 96 x 45 x 22 mm ölçülerine sahip ve 100 gram ağırlığında.

Microsoft’un Pocket PC Phone Edition tabanlı AGP 600 ise hem telefon hem de PDA işlevlerini yerine getiriyor. Cihazın üzerinde 2.2 Inch’lik bir TFT ekran, 200 MHz’lik XScale işlemci ve entegre bir kamera bulunacak. Bu akıllı telefon GSM ve GPRS haricinde Bluetooth, IrDA ve USB 1.1 üzerinden de veri alış verişi yapabilecek.

Okuyucu Yorumları