Olimpiyatlara e-spor Damgası!

Her geçen gün daha da güçlenen e-spor gerçeği, çok yakında karşımıza olimpiyatlarda da çıkabilir!

Olimpiyatlara e-spor damgası!

Görünene göre e-sporun gücü her geçen gün artıyor ve 2024 yılında Olimpiyatların bir parçası haline gelebilir. O yıl olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Paris'ten bir ekip, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile e-sporların olimpiyatlara dahil edilmesini görüşecekleri konuşuluyor.

BBC'nin belirittiğine göre Paris 2024'ün ortak başkanı Tony Estanguet, Counter-Strike veya Overwatch gibi oyunların bir Olimpik Spor olarak kabul edilmesini en baştan reddetmek istemediğini söylüyor. Ayrıca IOC'nin konu hakkında son söze sahip olacağını ve kendi aralarında konuyu tartışmaları gerektiğini de belirtiyor.

Başka bir deyiş ile durum halen e-sporun avantajına gözükmese de, oyunların bir gün madalyalı bir spor haline dönüşeceklerine yönelik önemli bir başlangıç yapılmış durumda.

E-spor şimdiden Çin'deki 2022 Asya Oyunları'nın resmi bir parçası olarak kabul edilmiş durumda. Rio 2016 Olimpiyatları da e-oyunların tanıtımını, sonunda madalya verilen ve Birleşik Krallık hükümeti tarafından desteklenen iki günlük bir "ek" etkinlik çerçevesinde görmüştü. Ayrıca önümüzdeki yıl Güney Kore'deki Kış Olimpiyatlarında da e-oyunlar ile bir kez daha karşılaşacağız.

Bu arada e-sporun popülerliği, televizyon aracılığı ile daha da artıyor. Özellikle büyük turnuvalar, yurt dışındaki büyük televizyon stüdyoları tarafından yayınlanıyor.

Okuyucu Yorumları