Olmayan arabaları sattı, sonu kötü oldu...

İlan sitelerinden lüks araba almak isteyenleri tuzağa düşüren uyanık dolandırıcının sonu kötü oldu.

Olmayan malı satan uyanık!

Amerika'da Kolorado eyaletinde yaşayan 52 yaşındaki Derrick Lee Swantz iki farklı dolandırıcılık ile suçlanıp açılan davada suçlu bulundu. Alıcılarını 259.000 dolar dolandıran Swantz dört yıl hapis ve 252.000 dolar para cezası ile cezalandırıldı.

eBay ve Autotrader.com sitelerinde lüks otomobil ilanları oluşturan Swantz, daha sonra ilanlarına ilgi gösterenleri telefonla arayarak onları internet para aktarım siteleri aracılığı ile para ve çek göndermeye ikna edip yaklaşık 121.000 dolar topladı. Ama tabii ki ilanını verdiği 1970 model Mercedes-Benz 280SE, 2001 model Mercedes-Benz S500 ve 1997 model Infiniti Q45 gibi araçları ne gönderdi, ne de zaten bu arabalara sahipti.

Swantz'ın dolandırdığı diğer bir grup ise fotokopi makinesi alıcıları oldu. Alıcıları çok ucuz fiyata fotokopi makinesi bulabileceğine ve az bir kârla satabileceğine inandıran Swantz, alıcılardan yaklaşık 17.500 dolar topladı ve yine ortadan kayboldu.

2007'nin Ekim ayında yakalanan Swantz, geçtiğimiz Ocak ayında bir e-posta, 27 adet de internet para transferi dolandırıcılığı olayından suçlu bulunup cezalandırıldı.

Okuyucu Yorumları