Ölü adamın yazıları Google'a dert oldu

Google'ın başı şimdi de ölü bir blog yazarı yüzünden dertte. İlginç davanın detayları burada...

Google'a ölü davası!

Sürat pateni fenomeni olan Shani Davis'in annesi, hakkında yazılmış bir blog'u yayından kaldırmadığı gerekçesi ile Google'a dava açtı. Cherie Davis, bloğu yazan Sean Healy'nin, yazının yayınlanmasından bir yıl kadar sonra kanser nedeniyle hayatını kaybetmiş olması nedeniyle sorumluluğun Google'a ait olduğunu savunuyor. Bahsi geçen yazıda Davis'in ABD Sürat Pateni Federasyonu hakkında aşağılayıcı yorum yaptığı belirtilirken, Davis'in avukatı Kurt Kolar bu yazının tamamen gerçekdışı olduğunu savunuyor.

Illinois devlet mahkemesinde görülecek dava için otoriteler CDA (Amerikan İletişim Etik Yasası) uyarınca web barındırması hizmeti veren servis sağlayıcıların, veri içeriğinden sorumlu tutulamayacağını söylüyor. Ancak blog yazarının ölmüş olması Google'ı tek taraf haline getiriyor. Davanın en ilginç noktası Davis'in haberin gerçek yayın kaynağı olan The Age gazetesine karşı hiçbir hukuki işlem yapmamış olması. Ancak Kolar, Google'da yapılan aramalarda blog'un üst sayfalarda görüntülenmesinin sorun yarattığını söylüyor.

Davadan Google için bir ceza çıkması beklenmemekle birlikte, Google'ın "Sadece içerik mahkeme kararıyla sakıncalı bulunursa kaldırırım" açıklaması üzerinde iki tarafı da üzmeyecek bir sonuç çıkabileceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları