Ölümle Sonuçlanan Sahte İhbara 20 Yıl Ceza!

ABD'de, şaka yapayım derken ölümle sonuçlanan bir polis baskınına sebep olan kişi, artık parmaklıkların ardında!

Ölümlü sahte ihbara 20 yıl ceza

Associated Press'in bildirdiğine göre, 2017 yılında Wichita -Kansas'ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan polis baskınına neden olan bazı sahte acil durum ihbarları yapan Tyler Barriss, ABD bölge mahkemesi hakimi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ölümle sonuçlanan olay, Barriss ve bir başka oyuncunun Call of Duty'de girdikleri 1.5 dolarlık bir bahis ile başlamıştı.

Bariss, sahte ihbarda telefondaki memura babasını öldürdüğünü ve ailesinin geri kalanını rehin aldığını söylemişti ve kendine ait olmayan bir adresi vermişti. Bir SWAT ekibi, 28 yaşındaki Andrew Finch'in evine bir baskın düzenledi. Ölümle sonuçlanan silahı ateşleyen suçlanmamış olsa da, Finch'in ailesi bu olay için şehre dava açtılar.

Şu anda 26 yaşında olan Barriss, geçtiğimiz yıl ölümle sonuçlanan olayın kısa süre sonrasında tutuklanmış ve temel olarak acil durum telefonlarına yapılan sahte aramaları içeren toplamda 51 suçlamayı kabul etmişti. Aynı zamanda Florida'da bir liseye, Dallas Toplantı Merkezi ve net nötrlüğünü reddetme sebebiyle Federal İletişim Komisyonu binasına bomba tehditleri de düzenlediği öğrenildi.

Okuyucu Yorumları