Olympus Ferrari 2004: Çok Zarif, Zeki ve Özel

Olympus’un Ferrari F1 takımı ile sponsorluk anlaşmasını kutlamak amacıyla sınırlı sayıda ürettiği Olympus Ferrari Dijital 2004 modelini piyasaya sürüldü.

Olympus Ferrari 2004: Çok Zarif, Zeki ve Özel

Dışta zarif hatlar, içte ise son teknolojinin kullanıldığı bu özel tasarım, kullanıcılarına Micheal Schumacher ve Rubens Barichello imzalı sertifika belgesi ve Ferrari’nin son 5 yılını kapsayan belgesel CD’si ile birlikte veriliyor.

Beyaz Bilgisayar tarafından Türkiye pazarına sunulacak olan bu özel kameraya sahip olabilmek için Ferrari taraftarlarının elini çabuk tutması gerekiyor. Zira sınırlı sayıda üretilen kameradan Türkiye’ye sadece 100 adet getirilmesi planlanıyor.

Olympus ve Ferrari tarafından özel olarak tasarlanan ve sadece 10.000 adet üretilen Olympus Ferrari 2004 oldukça zarif hatlara sahip. Alimünyum dış yüzey kasada renk olarak Ferrari kırmızısı kullanılmış. Kameranın arka yüzü ise Ferrari F1 yarış arabasında kullanılan fiber karbon materyal ile kaplanmış.

3,2 milyon piksel CCD sensöre sahip Olympus Ferrari 2004, dünyanın ilk 2.5 inç ileri düzey mobil görüntü teknolojisinde tasarlanan LCD ekranına sahip. 215.000 piksel yüksek çözünürlük ve netliğe sahip LCD ekranı 160 derecelik açıdan rahatlıkla izlemek mümkün. Olympus’un yeni lens teknolojisi 22 mm kalınlığındaki ultra slim kamerada 3X “Folded Light” optik zoom kullanmaya olanak vermiş. Ürünle birlikte gelen kamera kızağı sayesinde Ferrari 2004 modelini TV’ye, USB ile PC’ye bağlamak ve Li-Ion pillerini şarj etmek mümkün.

Ferrari F1 yarış arabasının motor sesi efektiyle açılan kameranın performansını artıran bir diğer özellik ise “TruePic Turbo” görüntü işlemcisine sahip olması. Bu sayede daha yüksek görsel kontrastı, netliği ve mükemmel renk ayrımını sağlamak mümkün.

Olympus Ferrari Dijital 2004 standart olarak 16 MB’lık XD Picture bellek kartı ile geliyor. Hafızayı yine XD Picture kart ile 512 MB’a kadar yükseltmek mümkün. 18 ön ayarı ile her türlü ortam ve koşulda en net fotoğrafı çekebilir, çekilen pozları bellek kartında özel olarak ayrılan fotoğraf albümüne koyabilir ve slayt şov şeklinde izleyebilirsiniz.

Olympus’un tüm modelleri gibi Ferrari 2004 de Picture Bridge standardına sahip. Bu sayede PC’ye gerek kalmadan kameradan, PictBridge standardını destekleyen yazıcılara doğrudan baskı almak mümkün.

Camedia Master 4.2 tam sürüm görüntü işleme yazılımı ve özel aksesuarların yanında Micheal Schumacher ve Rubens Barichello imzalı sertifika belgesi ve Ferrari’nin son 5 yılını kapsayan belgesel CD’si Olympus Ferrari 2004 ile kullanıcılara sunulmakta.

Okuyucu Yorumları