Ömür boyu anonim sörf, üstelik sudan ucuz!

İnternette gizliliğe önem verenlere kusursuz bir teklif: Sadece 50 Dolara ömür boyu anonim sörf...

Ömür boyu gizli sörf!

Kişisel bilgilerimizin peşindeki internet siteleri, her hareketimizi takip etmeyi kafaya koymuş hacker'lar ve kullandığınız IP'yi sizden iyi bildikleri için hangi sitelere girip girmemeniz gerektiğine sizin yerinize karar veren kurumlar... İnternette aslında yalnız değiliz. Birileri sürekli gizliliğimizi tehdit, bilgilerimizi kontrol ediyor. Tüm bunlardan korunmak isteyenler ya ücretsiz ama sınırlamalarıyla gelen DNS çözümleri kullanıyor, ya da bir adım daha ileri giderek aylık 10 – 15 Euro arası değişen ücretlerde VPN hizmeti alarak sanal dünyada anonim kalmayı tercih ediyorlar.

Aylık 10 – 15 Euro (yaklaşık 21 – 32 TL), online gizliliğe önem veren kullanıcılar için çok büyük bir rakam değil fakat yeni hayata geçen bir firma, aynı hizmeti tek bir ödeme karşılığında ömür boyu vermeyi vaat ediyor. VPN4Life adlı firmanın bu hizmet için tanışma fiyatı olarak duyurduğu, bir kez ödenecek ücret sadece 29 Dolar (yaklaşık 44,5 TL). Yani rakiplerinin aylık ücretinden biraz fazlası. Tanışma kısmı bitikten sonra ücretin ise sadece 50 Dolar (yaklaşık 77 TL) olacağı açıklandı. Gerçek olamayacak kadar iyi görünen tüm fırsatlarda olduğu gibi bu durumda da bir sorun var, ömür boyu başka ücret almayacak olan firma bu hizmetini uzun vadede nasıl sürdürecek?

Şimdilik firma yetkilileri artan müşterilerden gelirin, hizmeti sorunsuz sürdürmek için yeterli olacağını söylüyorlar ama uzmanlar bu mali modelin ne kadar dayanabileceğinden emin değil.

Okuyucu Yorumları