On Charger: "Cebe yapışan" kablosuz şarj!

Kablosuz şarjın bir adım ilerisi: Telefonunuza "yapışan" kablosuz şarj!

"Cebe yapışan" kablosuz şarj!

Günümüzün mobil cihazlarının en büyük problemi elbette pil ömrü. Gün boyunca elimizden düşüremediğimiz telefon ve tabletlerimizi her imkan bulduğumuzda şarj etmekten geri kalmıyor, gittiğimiz mekanlarda bazen ilk sorumuz "telefonumu şarj edebilir misiniz?" oluyor ve hatta bu nedenle iPhone kullanıcıları BlackBerry CEO'su tarafından "duvar sevicileri" olarak adlandırılabiliyor.

Habere dönecek olursak, telefonların batarya problemleri son dönemde mobil şarj cihazlarının önünü açtı. Bu minik cihazlar her ne kadar mobil ortamda şarj problemini çözse de, telefonun bir ucuna takılıyken telefonu kullanmak zor olmuyor mu? "Elbette oluyor, hem de fazlasıyla," dediğinizi duyar gibiyiz. Bunu gören Rubix adında bir firma, On Charger ile bu sorunu sonlandırma niyetinde.

Rubix'in geliştirdiği bu akıllı mobil şarj cihazı, kablosuz şarj teknolojisini destekliyor. Qi kablosuz şarj istasyonu olan On Charger, 5000 mAh kapasitesinde bataryanın sahibi. 13.9 mm'lik kalınlıkta olan cihazın en büyük özelliği ise telefonunuzu şarj etmek için üzerine bıraktığınızda manyetik yapısı sayesinde telefonunuza yapışması. tabi bunun için, telefonunuzun cihazla gelen kılıf tarafından çevrelenmiş olması gerekli. Bu sayede mobil şarj cihazlarının kablo derdiyle kullanıcıları sıkmamayı hedefleyen Rubix, aynı zamanda kablosuz şarj sırasında telefonu kullanmanızı da mümkün kılıyor.

Telefona manyetik özelliği kazandıran On Case adında kılıf ve On Charger cihazı, paket olarak 99 dolara kullanıcılara sunulacak. Henüz Kickstarter kapsamında olan bu projeleri tutarsa ilk etapta işe iPhone 6, Galaxy S6 Edge ve iPhone 6 Plus'la başlayacaklar.

Okuyucu Yorumları