Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i elimize alıp kullandık; işte ilk detaylı değerlendirmemiz!

Samsung Galaxy S8'i denedik!

Samsung Galaxy S8, piyasadaki rekabetin seviyesine baktığımızda başarılı olmaktan başka çaresi bulunmayan bir telefon. Bugün, Galaxy S8'in gerçekten güçlü bir telefon olduğunu bizzat gördük.

"Infinity Display" teknolojisiyle gelen ekran, Galaxy S8'in kilit özelliği. Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere Galaxy S8'in ön yüzünün neredeyse tamamı ekrandan oluşuyor. Bunun için fiziksel Home düğmesinin yerini yazılımsal düğme almış durumda.

[livestream]https://livestream.com/accounts/7529074/events/7196097/videos/152920452/player?width=560&height=315&enableInfo=true&defaultDrawer=&autoPlay=true&mute=false[/livestream]

Ancak Galaxy S8 hiç kusuru olmayan bir cihaz da değil. Kamera alanındaki geliştirmeler bize çok büyük görünmedi. Yine de Galaxy S8 müthiş bir telefon ve bu dezavantaj o kadar da önemli değil.

Çıkış Tarihi ve Fiyat

Çıkış Tarihi ve Fiyat

Galaxy S8, 21 Nisan'da piyasaya sürülecek. Cihazın Türkiye fiyatı 4.399 TL olacak. Daha büyük ekrana sahip Plus modelinin fiyatı ise 4.999 TL olarak belirlenmiş.

Tasarım

Tasarım

Telefonun içerisinde yapılan geliştirmeler kısıtlı olsa da, ön yüzün tamamen ekrandan oluştuğunu görüyoruz. Dolayısıyla karşımızda, açık arayla şimdiye kadarki en düşük telefon-ekran oranına sahip amiral gemisi var. Bunu telefonu ilk elinize alışınızda hissediyorsunuz. Telefonun, "kenarlarından" tamamen arınmış olmadığını da belirtelim.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

5,8 inç'lik ekranıyla Galaxy S8, pek küçük bir telefon değil. 148.90 x 68 x 8mm'lik ölçüleri, tek elle kullanırken başparmağınızla her yere ulaşmanıza engel oluyor.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Parmak izi sensörü arkada yer alıyor ve doğal bir tutuşta sensöre ulaşmak biraz zor. Sensör sanki kamera yerine telefonun ortalarına yakın bir konuma yerleştirilebilirdi. Yine de sensörün yerine zamanla alışabileceğinizi düşünüyoruz.

Kablosuz şarj ve IP68 su geçirmezlik, telefonun bitmek bilmeyen etkileyici özellikleri arasında.

Ekran

Ekran

Galaxy S8'in en önemli özelliği ekranı. 5,8 inç'lik Super AMOLED ekran oldukça temiz, parlak ve renkli görünüyor. QHD (1.440 x 2.960) çözünürlük sunan cihaz, ekranı yanlardan dışarıya taştığı için içerikleri bu kısımda da gösterebiliyor. Samsung'un tüm dahili uygulamaları, bu alanı kullanabilecek şekilde geliştirilmiş.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Cihaz alışılmadık 18,5:9 ekran oranıyla geliyor ve üçüncü parti uygulamaları geniş ekrana dönüştürmenin kolay bir yolu bulunmuyor. Yani bazı durumlarda Galaxy S8'in uzun ekranının avantajını kullanmak mümkün olmayabiliyor.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Samsung, Galaxy S8 ile ilk mobil HDR ekranı sunduğunu iddia ediyor. Bu iddia biraz sert çünkü LG ve Sony'nin de bu tür ekranları var.

Bixby

Bixby

Samsung, tanıtımda Bixby'den çok fazla bahsetmeyerek hepimizi şaşırttı. Yeni dijital asistan, ilk olarak Güney Kore ve ABD'de çalışacak. İngiltere gibi ülkeler ise Samsung'un aksan üzerindeki çalışmalarını bitirmesinin ardından Bixby'yi kullanabilecekler.

Bixby'nin ne olduğuna gelecek olursak: Bixby, komutlarınızı sesle, kamerayla veya dokunarak alabiliyor ve sizden özel cümleler kullanmanızı beklemiyor. Bununla birlikte pratikte Bixby'nin yavaş ve diğer asistanlardan farksız olduğunu gördük. Şu an Bixby ile arama yapabiliyor ve görüntü tanıma işleviyle bulunduğunuz yerdeki binaları tanımlayabiliyorsunuz.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Samsung'un Bixby'yi bu kadar öne çıkarıp, yeteneklerini övmesi bize biraz garip geldi. Bunun yanında Google Assistant'ın Galaxy S8'de etkin olduğunu ve daha faydalı olabildiğini gördük. Üstelik Assistant'ı "OK Google" diyerek, herhangi bir düğmeye basmadan açabiliyoruz.

Yine de Samsung'un Bixby'yi geliştirmeye niyetli olduğunu söyleyelim. Firma yakında geliştirici kitini üçüncü parti geliştiricilere açacak ve bu yepyeni olanakların ortaya çıkması demek.

Teknik Özellikler

Teknik Özellikler

Sızıntıları takip ettiyseniz, Galaxy S8'in teknik özellikleri sizi şaşırtmayacak. Qualcomm Snapdragon 835 veya Samsung'un kendi ürettiği Exynos 8895 yonga setini kullanan telefonda 4GB RAM bulunuyor. İşlemci 10nm teknolojisine sahip ve bu daha verimli olduğu, daha az ısındığı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S8'in işlemcisi, Galaxy S7'ye kıyasla yüzde 10 daha hızlı. Grafik işlemci ise yüzde 21 daha güçlü.

Galaxy S8'de 3.000mAh'lik bir pil bulunuyor. Kablosuz şarj özelliği ve hızlı şarj ile gelen cihaz, işlemcide yapılan geliştirmelerle muhtemelen iyi bir pil ömrü sunacak. Galaxy S8 Plus'ta ise 3.500mAh'lik bir pil bulunuyor.

Kamera

Kamera

Galaxy S7, etkileyici bir kamerayla gelmişti. Ancak bu sene Galaxy S8'in kamerada büyük bir yenilik yapmadığını görüyoruz. Arka yüzde 12MP'lik bir sensör yer alıyor ve bu sensör, f/1.7 diyaframa, hızlı otomatik odaklanmaya sahip. 2016'nın en iyi telefon kamerasını üreten Samsung'un formülü bozmak istemediğini görüyoruz. iPhone 7 Plus'taki veya Huawei'nin telefonlarındaki gibi çift lensli bir tasarım bekliyorduk, ancak Samsung başka sorunları çözmeye öncelik vermiş görünüyor.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

En önemli yenliklerden bir tanesi olan multi-frame image, fotoğraf çektiğinizde en iyi kareyi sizin için seçiyor. Bunun için üç fotoğraf çekiliyor ancak üç fotoğrafın arasından en iyisi mi seçiliyor, yoksa hepsi birleştiriliyor mu, şu an bilmiyoruz.

8MP'e yükseltilen kamera temiz ve keskin kareler yakalayabiliyor. Üstelik düşük ışıkta da oldukça iyi. Yani Galaxy S8 çok iyi bir selfie telefonu olacak gibi görünüyor.

İlk Kararımız

İlk Kararımız

Samsung Galaxy S8, yeni ekranıyla bizi oldukça etkiledi. Kamera ve pil konusunda akla bazı sorular takılabilir ancak bunun dışında Galaxy S8 oldukça hızlı ve çekici bir telefon. Pilin en az Galaxy S7'deki kadar iyi olmasını bekliyoruz ve bu kadarı da bizce yeterli olacak. Ancak yeni dijital asistan Bixby şimdilik bizi pek ikna etmedi. Yeni DeX dock ise iyi çalışıyorsa işleri değiştirebilir.

Ön inceleme: Samsung Galaxy S8!

Şimdiden görebiliyoruz ki Samsung Galaxy S8, 2017'de geçmesi çok zor bir telefon olacak.

Bugün tanıtılan diğer Galaxy S8 modeli olan Galaxy S8 Plus'ı ayrıca değerlendirme gereği duymadık, çünkü pil ve ekran boyutu dışında Galaxy S8'den neredeyse farkı yok. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus arasındaki farkları bu yazımızda görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları