Ondan daha akıllısını görmediniz...

Gördüğünüz tüm akıllı telefonları unutun... Daha önce hiçbiri bu telefon kadar akıllı olamadı...

İşte en akıllı telefon!

Günümüzde hızla gelişen akıllı telefonlar, neredeyse her isteğimizi karşılar duruma geldiler. Başta internet kullanımı olmak üzere, kullanıcısına birçok özellik sunan akıllı telefonlar daha ne kadar gelişebilirler?

New York'ta yaşayan tasarımcı Julius Tarng'a göre bu telefonlar düşündüğümüzden çok daha farklı bir yönde ve şekilde geliştirilebilirler. Bir makineden daha çok bir insana benzeyen bir telefon düşünün; işte Tarng'ın teknoloji dünyasına açıklamaya çalıştığı tam olarak bu... Modai ismini verdiği konsept cihaz doğrudan kullanıcısının davranışlarına ayak uydurmaya çalışıyor ve kendisini farklı ortamlara adapte edebiliyor.

Örneğin evde mi yoksa işte mi olduğunuzu kendiliğinden anlayacak ve ekranı aracılığıyla o anda en çok işinize yarayacak programları listeleyecek. Ayrıca birçok bölge tarama işlemi de yapabilecek olan Modai, bir otobüs durağında bekliyorken o duraktan geçen otobüsleri ve kalkış saatlerini bildireceği gibi aynı zamanda civarda bulunan lokantaların menülerine de göz atmanızı sağlayacak.

Zaman içerisinde düzenli olarak yaptığımız hareketleri hafızasına kayıt edecek olan Modai, bu sayede kötü alışkanlıklarımızı da yok etmemize yardımcı olacak. Örneğin eğer bir alarm kurup, gerekli vakitte uyanamadıysak, cihaz bir sonraki alarmı kendisi, birkaç dakika önceye kuracak.

Şimdilik sadece bir fikir olan Modai, bakalım yakın gelecekte gerçeğe dönüşebilecek mi?

Okuyucu Yorumları