One serisinin liderlerini karşılaştırdık...

HTC One, One X+, One X ve One XL... İşte şu anda piyasada bulabileceğiniz en iyi 4 HTC cep!

HTC'nin dört atlısı!

HTC'nin en yeni amiral gemisi One, akıllı cepler listesinin en üst kısımlarına yerleşti. Bir zamanlar listenin başını çeken eski amiral gemileri ise güçlü performansları ve uygun fiyatlarıyla hala iyi birer alternatif. Rahat bir seçim yapabilmeniz için eski amiral gemileri HTC One X+, One XL ve One X'i yeni HTC One ile doğrudan kıyasladık.

HTC One: 1900 TL

HTC'nin en güçlü modeli olan One, şık ve yekpare alüminyum kasasında zengin bir donanım taşıyor. Full HD çözünürlükteki 4.7 inç ekranı ise yüksek parlaklık seviyesi ve doğal renkleriyle ilk bakışta göz dolduruyor. Snapdragon 600 işlemcisi hiçbir sıkıntı yaşamadan Android 4.1(güncelleme ile 4.2'ye yükselecek) ve HTC Sense 5.0 arayüzünü akıcı bir şekilde çalıştırıyor. Telefonun üst ve alt kısımlarında kullanıcıya dönük olarak bulunan stereo hoparlörlerle, ses ve video deneyimini bir adım öteye taşımayı başaran One, LTE ve WiFi-n modülleri ile hızlı internet kullanımı sunuyor. En belirgin dezavantajı, tatmin edici fotoğraflar çekemeyen "Ultrapiksel"(4 Megapiksel) kamerası. Üst düzey kalite ve performans sunan HTC One, üst düzey bir fiyata sahip: 1900 TL

HTC One incelememize buradan ulaşabilirsiniz...

HTC One X+: 1700 TL

HTC One X+: 1700 TL
HTC One X+, 3 ay öncesine kadar en iyiydi.

Bu yıl Şubat ayının ortalarında Sony Xperia Z tarafından geride bırakılmadan önce HTC One X+ test merkezimizin altın madalyasına sahipti. Üst kalite bir yapıya ve donanıma sahip olan One X+, dört çekirdekli işlemcisi sayesinde Android 4.1'i HTC Sense 4+ arayüzüyle birlikte akıcı bir şekilde çalıştırabiliyor. Keskin ve parlak 4.7 inç HD çözünürlüklü ekranı muhteşem bir görüntüye sahip. BeatsAudio işbirliği ile tasarlanan ses sistemi, iyi bir kulaklıkla tamamlandığında müzik konusunda One X+'ı bir adım öne çıkarıyor. Kutu içinden çıkan kulaklıkların düşük kalitesi ve 8 megapiksel kameranın olumsuz ışık koşullarında ortaya koyduğu zayıf performans, bu güçlü cebin dezavantaj hanesine yazılıyor. HTC One X+'ın LTE modülü bulunmuyor, fakat zaten ülkemizde henüz LTE teknolojisine geçilmediği için bunu eski hanesine yazmıyoruz, üstelik sahip olduğu HSPA modülü üst düzey bir 3G deneyimi sunuyor.

HTC One X+ incelememize buradan ulaşabilirsiniz...

HTC One XL: 1700 TL

HTC One XL: 1700 TL
HTC One XL'ın 4.7 inçlik ekranı günümüzde standart

Sahip olduğu LTE modülü, 4.7 inç ekranı, sunduğu güçlü performansı ve daha ucuz fiyatıyla HTC One XL, One için hala güçlü ve cazip bir rakip. Çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemcisi 1 GB RAM ile birlikte oldukça iyi bir iş çıkarıyor ve Android 4.1'i HTC Sense 4+ arayüzüyle birlikte akıcı bir şekilde çalıştırıyor. Dahili hafızasında kullanıcı için geniş 28 GB boş alan bulunuyor, fakat harici bir kart ile hafızayı artırmak mümkün değil. 8 megapiksel kamerası tatmin edici fotoğraflar sunuyor. HTC One X+'a büyük ihtimalle gelecek olan Android 4.2 güncellemesinin HTC One XL'a gelip gelmeyeceği ise henüz kesin değil.

HTC One XL incelememize buradan ulaşabilirsiniz...

HTC One X: 1500 TL

HTC One X: 1500 TL
HTC One X, ilk dört çekirdekli HTC

Zamanında HTC'nin ilk dört çekirdekli cebi olarak piyasaya çıkan eski amiral gemisi One X, geçen zamana rağmen hala başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle de geçen zamanla birlikte düşen fiyatı One X'i daha da cazip hale getiriyor. Dört çekirdekli 1.5 GHz hızında Tegra 3 işlemcisinden gücünü alan One X, Android 4.1'i Sense 4 arayüzüyle beraber akıcı bir şekilde çalıştırıyor. Geniş 4.7 inçlik HD çözünürlüklü ekranı fiyatına göre iyi bir performans sergiliyor. LTE desteği sunmayan One X, genişletilemez 32 GB(28 GB müsait) hafızaya sahip.

HTC One X incelememize buradan ulaşabilirsiniz...

Üç cebin detaylı kıyaslamasını içeren tabloyu sonraki sayfada görebilirsiniz...

Karşılaştırma tablosu

Karşılaştırma tablosu

HTC One, One X+, One XL ve One X karşılaştırması.

Okuyucu Yorumları