OneDrive için imza kampanyası başladı!

Kullanıcılar, Microsoft'u bu sert kararından döndürmek için imza kampanyası bile başlattılar!

Microsoft'a açık mektup!

Microsoft geçtiğimiz günlerde Office 365 üyelerine artık sınırsız OneDrive alanı sunmayacağını, ücretsiz depolama miktarını da 15GB'tan 5GB'a düşüreceğini açıklamıştı. Ancak şirketin bu kararından herkes memnun değil ve bazı kullanıcılar dosyalarını başka yere taşımaya karar verirken, diğerleri de Microsoft'u, bu kararından döndürmek için ikna etmeye çalışıyorlar.

Change.org üzerinde yayınlanan bir dilekçe, Microsoft'un bu yeni yaklaşımında değişlik yaparak kullanıcılara ücretsiz 15GB depolama alanı sunmaya devam etmesini sağlamayı amaçlıyor. Yayınlanan açık mektupta, kötüye kullanım gerekçesiyle sınırsız depolama seçeneğinin sonlandırılması yeterince adil bulunurken, şirketin tüm müşterilerini cezalandırma yoluna gitmesi eleştiriliyor.

Bildiride ayrıca OneDrive'ın 100GB, 200GB planlarıyla birlikte 15GB bonus seçeneğini koruması ve Office aboneleri için 2TB'lık limiti dikkate alması isteniyor. Kampanya haberimizin yayına hazırlanma aşamasında 7.500 imzaya oldukça yakındı.

Microsoft'un müşterilerin sesini dinleyerek ürün portföyünü onların ihtiyaçlarına uyarlamak için istekli olması şirketi bir çıkmaza sürükleyebilir. Bu bağlamda kararından dönüp dönmeyeceği şimdiden merak konusu olan yazılım devini önümüzdeki aylarda oldukça inişli ve çıkışlı yolların beklediği söylenebilir.

Okuyucu Yorumları