OneDrive OS X 10.10 ve 10.11'den kötü haber!

Microsoft'un bulut depolama hizmeti, Apple cihazlarda hizmet vermeyi durduruyor.

OneDrive'dan OS X'e kötü haber

Microsoft, OneDrive ilgili yaptığı resmi açıklamada, mobil sunucularda, 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren OneDrive'ın OS X 10.10 Yosemite ve 10.11 El Capitan desteğinin sonlandırılacağını açıkladı. Bu haber sürpriz sayılmaz zira Apple, eski uygulamalar konusunda üreticilerle işbirliği yapmayı reddediyor.

Ancak içinizin rahat olmasını salık veriyoruz. Zira senkronizasyon yeteneği, bahsi geçen tarihten sonra bile kulllanıcılar tarafından, kısa süre için kullanılabilecek. Eğer sorun yaşarsanız, yeni MacOS sürümüne geçiş yapmanızı öneriyoruz; çünkü eski sürümlerde ve eski iletişim sisteminde, güncel sorunlara çözüm bulmanız hiçbir şart altında mümkün olmayacak. Yosemite veya El Capitan işletim sistemlerinde OneDrive test edilmeyecek ve 1 Şubat 2019'dan itibaren problemler düzeltilmeyecek.

Daha önce de vurguladığımız gibi senkronizasyon, kısa bir dönem için mümkün.... Bahsi geçen süre dolduktan sonra uygulamaları kurmanız imkansız olacak.

Microsoft, yeni OneDrive sürümleri için minumum macOS 10.12'yi tavsiye ediyor. En sağlıklı deneyim ise macOS 10.14 Mojave sürümlerinde gerçekleşecek. Microsoft ve Apple ikilisi macOS 10.14 Mojave sürümünü şiddetle tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları