OnePlus 5, Benchmark'larda Hile mi Yapıyor!

OnePlus 5'in Benchmark testlerinde hile yaptığı iddia ediliyor. Peki, amiral gemisi katili, bu hileyi nasıl yapıyor?

Amiral gemisi katili, hile mi yapıyor?

Uzun zamandır beklenen amiral gemisi katili lakaplı OnePlus 5, sahip olduğu özelliklerle lakabının hakkını veriyor belki, ancak yine de "küçük" bir dopingin zararı olmaz, değil mi? Görünüşe göre OnePlus da böyle düşünüyor ve yeni amiralinde minik bir doping kullanıyor. En azından XDA-Developers'ın iddiası bu şekilde.

OnePlus 5, Benchmark'larda Hile mi Yapıyor!

XDA-Developers'ın hazırladığı rapora göre OnePlus 5, Benchmark'lar için özel bir mekanizma kullanıyor. GeekBench 4 testlerine yansıyan sonuçta, Snapdragon 835 işlemcisinin tüm çekirdeklerini 1.9GHz maksimum frekansta tuttuğu görülen OnePlus 5, normal kullanımda ise böylesi bir performans göstermiyor. Yani konu Benchmark testi olduğunda, telefon otomatik olarak kendini hız aşırtma moduna alıyor da diyebiliriz.

Kullanıcıların telefon seçimi yaparken performans belirleyici unsur olarak göz önünde bulundurdukları Benchmark testleri, verdiği sonuç itibariyle elbette önem arz ediyor. O anlamda OnePlus 5 hakkında ortaya atılan bu iddia, telefonun Benchmark sonuçları ile değerlendirilmemesi gerçeğini gözler önüne seriyor. Elbette bu da, telefonun üzerine çöken bir gölge anlamına geliyor. Şimdi gözler OnePlus ekibinde. Bakalım bu konuya nasıl bir açıklık getirecekler.

Okuyucu Yorumları