OnePlus, 5G Destekli İlk Üreticilerden Olabilir

Amiral gemisi katili telefonları ile ün kazanan OnePlus, 5G konusunda iddialı açıklamalar yaptı!

OnePlus'tan büyük 5G iddiası

Qualcomm'un Hong Kong'da düzenlediği 4G/5G Zirvesi'nde dikkat çeken açıklamalar art arda geldi. OnePlus adına zirvede söz alan kurucu Carl Pei'ye göre "OnePlus, teknoloji ve yenilik konusunda en önde."

Carl Pei, açıklamasında"Umuyoruz ki engelleri aşmaya devam edecek ve bir 5G destekli telefonu tanıtan ilk şirket olacağız." cümlesine de yer verdi.

Bu cümleler, OnePlus'ı gittikçe büyümekte olan "Gelecek yıl 5G teknolojisini destekleyen bir telefon tanıtması beklenen firmalar" listesinde ilk sıraya koyuyor. OnePlus'ın yanı sıra Lenovo da Verizon üzerinden satılan Moto Z3 cihazları için bir 5G MotoMod modülü tanıtmış ve önde gelen operatörlerden Sprint de kendilerine ait ilk 5G'li akıllı telefonun gelecek yıl LG'den geleceğini açıklamıştı. Huawei ise Qualcomm'dan ayrı olarak teknolojiye kendi yatırımlarını yapmaya devam ederken Xiaomi'nin Mi Mix 3'te yeni teknolojiye yer vermesi bekleniyor.

Bu noktada tüm akıllı telefon üreticilerinin 5G'ye yatırım yaptığı söylenebilir çünkü bu teknoloji 5Gbps indirme hızıyla adeta oyun değiştirici bir nitelikte. Bu hızlar milimetrelik dalga boyları ile sağlanıyor ve bu da kapsama alanı konusunda birçok mühendislik problemini ortaya koyan bir durum. Yeni teknolojide ayrıca 6GHz altında bulunan dalga boyları da kullanılacak ve bu da bazı koşullarda kapsama alanı konusunda 5G'ye daha fazla esneklik sağlayacak.

Çoğu 5G'li akıllı telefonda olacağı gibi OnePlus'ın da 5G destekli cihazında Qualcomm'un Snapdragon X50 modemini kullanacak.

Okuyucu Yorumları