OnePlus, Android 7.0 Sözünü Tutmadı!

Cep devi, kullanıcılarına verdiği sözü tutmadı; Android 7.0 güncelleme hayali suya düştü!

Android 7.0 hayali hüsran oldu!

Nexus ve Pixel dışında her hangi bir Android telefon satın almanın gelecek güncellemeler konusunda her zaman riskli bir hareket olduğunu söylebiliriz. Şimdi ise OnePlus, iki yıl öncesine ait OnePlus 2'nin Android 7.0 Nougat güncellemesi almayacağını açıkladı.

OnePlus daha önce 2015 amiral gemisinin Nougat güncellemesi alacağı konusunda söz vermişti.

OnePlus temsilcileri Android Authority'ye yaptıkları açıklamada, "Müşteri hizmetlerimiz belli bir süreden beri müşterilerimize bunu açıklıyordu." dedi ve ayrıca Android O'nun OnePlus 3 ve OnePlus 3T'ye geleceğini açıkladı.

Güncellemem nerede?

OnePlus'un Nougat için verdiği sözü bozmasının sebebi, OnePlus 2'nin piyasaya sürüldüğü yıl, şirketin işletim sistemini geliştiren Cyanogen ile ayrılması ve OnePlus'ın işletim sisteminin yerel bir Android sürümü üretmek zorunda kalması olduğu söyleniyor. Kendi işletim sistemi olan OxygenOS'a büyük özen gösteren OnePlus, en azından gelecek telefonları için pürüzsüz bir güncelleme tecrübesi sunacağı kesin.

Google, yeni işletim sistemlerini olabildiğince kolay uygulanabilir hale getirmeye çalışsa da, görüldüğü gibi Android kullanan telefonlar gelecek güncellemeleri eski telefonlarına getiremeyebiliyor, yapımcılar bu yenilikler için söz vermiş olsa bile.

Okuyucu Yorumları