OnePlus ve Cyanogen'in yolları ayrılıyor mu?

Ulaşılmazı zor telefonlardan OnePlus One, belki de en yakın ortağından beklenmedik bir darbe aldı!

OnePlus'a Cyanogen şoku!

Şu sıralar Pekin'de mağaza açan, önümüzdeki hafta ise Hindistan'da Amazon'la birlikte çıkış yapmaya hazırlanan OnePlus'a yakın bir ortağından kötü bir haber geldi. OnePlus One'ın Android ROM'unu hazırlayan Cyanogen Inc., Micromax ile firmanın yeni cihazı Yu'yu desteklemek (ve sadece bu cihazı desteklemek) üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.

Cyanogen'in bu ani hamlesine anlam veremeyen One Plus'tan ise ortak kurucu Carl Pei yoluyla şöyle bir açıklama yapıldı: "Cyanogen'in kararını açıklayamıyoruz çünkü bu kararı kendimiz de tam olarak anlayamadık."

Cyanogen'in Hindistan'da yaptığı anlaşmanın farklı konumlardaki OnePlus kullanıcılarını (en azından 1 yıl boyunca) etkilemeyeceği Pei tarafından doğrulandı. Amazon'la birlikte yapılacak OnePlus One'un Hindistan tanıtımı, planlandığı gibi 2 Aralık'ta gerçekleşecek. Telefon yine CyanogenMod ile gelecek ancak herhangi bir güncelleme almayacak.

Yine de bir tür çözüm yolda gibi. OnePlus One ortak kurucusu ve CEO'su Pete Lau, Ekim sonunda firmalarının kendi Andorid ROM'ları üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Buna göre Çin'de Oppo'nun geliştirdiği Color OS'la satılan telefonun Çin sürümünün, OnePlus'ın geliştirdiği ROM'la satılması bekleniyor. Bu açıklamanın OnePlus One'ın tüm dünyada Cyanogenmod'dan vazgeçmesi anlamına gelip gelmediği ise şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları