OnePlus One, CE işareti yüzünden gecikti!

OnePlus One'ı Avrupa'da sipariş etmeyi başaranlar, küçük bir sorunla karşı karşıyalar!

Kusursuz cep, işaret kurbanı!

OnePlus One, tasarımı, en üst düzey teknik özellikleri ve inanması güç, uygun fiyatıyla büyük bir topluluğun ilgisini çekmeyi başardı. Ancak firmanın telefonu sadece davetiye sistemi yoluyla dağıtması, onu satın almak isteyenleri çeşitli yarışmalara ve sosyal aktivitelere katılmak zorunda bırakıyor.

Telefonun kendisine ulaşmasını bekleyen Avrupa'lı kullanıcılar ise bir gecikmeyle karşı karşıyalar. Gecikmenin sebebi, firmanın yaptığı bir tasarım hatası sonucunda cebin satışlarının tamamen engellenmesi. Android World'ün raporuna göre firma, bir müşterisine yaptığı açıklamada telefonun arka yüzündeki düzenleyici simgelerin ve metnin armoni içinde bulunmasını ve mümkün olduğunca sade görünmesini istediğini, bunun için CE simgesini değiştirdiğini, ancak bunun kabul edilmediğini söyledi.

CE işareti, Avrupa Ekonomik Bölgesi'nde satılan çeşitli ürünlerin taşıması gereken bir etiket ve ABD'deki FCC'nin muadili. Etiketin amacı ise ürünün Avrupa güvenlik, sağlık ve çevre gereksinimlerine uyumlu olduğunu göstermek. Avrupa Birliği'nin talimatlarına göre CE uyumluluğu simgesinin CE harflerinden oluşması ve aşağıdaki gibi görünmesi gerekiyor. Simgenin büyütülmesi ve küçültülmesi halinde, çizimdeki oranların korunması şart koşuluyor.

OnePlus One, CE işareti yüzünden gecikti!

OnePlus, iki haftalık gecikme için özür dilerken, müşterilerinin gönlünü almak üzere ücretsiz birer kılıf ve ekran koruyucusu hediye edeceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları