OnePlus One nasıl bu kadar ucuza satılıyor?

Özellikleriyle neredeyse Galaxy S5'i bile kıskandıran OnePlus One, nasıl bu kadar ucuza satılıyor?

Nasıl bu kadar ucuz oldu?

OnePlus'ın üst seviye bir telefonu gerçekten 400 dolar'ın altında bir fiyata satışa sunmayı başarıp başaramayacağı merak konusuydu. Firma sözünü tuttu ve üst seviye özelliklere sahip 16GB'lık giriş modelini sadece 299 dolara satışa sundu.

2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 1080p çözünürlüklü 5.5 inç ekran, 3.100mAh pil ve 3GB RAM gibi özellikleriyle Samsung, Nokia gibi üreticilerin ceplerine rakip olan OnePlus One, bunu nasıl başarıyor?

CEO Pete Lau'nun TechRadar'a yaptığı açıklamaya göre firma, telefonlarından hiçbir kar elde etmiyor. Lau, cihazı pazarlamak için farklı bir yaklaşım izlediklerini de vurguluyor. Örneğin Samsung, geçen sene 14 milyar dolar gibi rekor miktarda parayı pazarlama için harcamış bulunuyor. One Plus ise çevrimiçi pazarlama ve "topluluk etkileşimine" önem veriyor. Firma, perakende ortaklarla çalışmak yerine cihazı çevrimiçi satıyor.

Firmanın pazarlama ve perakende yaklaşımı, sorunlara yol açmıyor değil. OnePlus One'ı şu an satın almak isteyenler, bunu ancak bir davetiye yoluyla yapabiliyorlar. Bu davetiye ise sadece telefonu daha önce satın alan kişilerden elde edilebiliyor.

Okuyucu Yorumları