OnePlus One, "şimdilik" geri döndü!

OnePlus One'a gelen şok yasak kalktı, "kusursuz telefon" - şimdilik - tekrar satışa sunuldu!

"Şimdilik" geri döndü!

OnePlus'ın Hindistan'daki satışları, Aralık ayında bir Yeni Delhi mahkemesinin verdiği kararla durdurulmuştu. Rakip firma Micromax'ın şikayeti üzerine verilen bu karar, şu an itibariyle kaldırıldı ve OnePlus'ın ülkedeki satışlarına tekrar başlandı.

Yaşanan sorunun nedeniyse OnePlus One'ın Çin dışındaki tüm ülkelerde kullandığı Cyanogenmod işletim sistemi. Hindistan merkezli akıllı telefon üreticisi Micromax'ın itirazının kalbinde, Cyanogen'le kendi Yu serisi için anlaşmaya varmış olması yatıyor. OnePlus kurucusu Carl Pei ise bu anlaşmanın haberini Hindistan'daki tanıtımlarının sadece birkaç gün öncesinde aldığını söylemişti.

OnePlus, Hindistan'da satışlara tekrar başlamış olsa da, bunun ne kadar süreceği henüz bilinmiyor, çünkü Yeni Delhi mahkemesi, 7 Ocak'ta tarafları tekrar dinleyecek.

2016'da dünyanın ikinci en büyük telefon piyasası haline geleceği tahmin edilen Hindistan, akıllı telefon üreticileri için önemli bir alan. Hindistan'ı önemli bir fırsat olarak gören ve satışları geçici olarak engellenen, daha sonra engeli kaldırılan firmalar arasında Xiaomi de var.

Okuyucu Yorumları