OnePlus X sonunda Android Marshmallow'a güncellendi!

Popüler cep, söz verilen tarihten çok sonra da olsa, Android Marshmallow güncellemesini aldı!

Sonunda Android Marshmallow!

Android 6.0'ın yayınlanmasının üzerinden yaklaşık bir sene geçti. Android 6.0'dan üç hafta sonra çıkan OnePlus X ise, amiral gemisi model için daha uygun fiyatlı bir alternatif olmayı amaçlıyordu.

Ancak telefonun Marshmallow ile aynı tarihlerde çıkması bile OnePlus'ı güncelleme işini hızlandırmaya teşvik etmedi. Uzun bekleyişe dair ilk uyarı işaretleri, Kasım 2015'te, firmanın OnePlus 2'nin güncellemeyi 2016'nın ilk çeyreğinde alacağını açıklamasıyla ortaya çıkmıştı. Firma, bu hedefini birkaç ay ileriye atmış olsa da, Marshmallow'u OnePlus X'e "mümkün olan en yakın zamanda" getirme sözü vermişti.

Android 6.0 Marshmallow'un yayınlanmasının yaklaşık 51 hafta ardından firma, güncellemeyi sonunda sunmaya başladı. Android 6.0.1'ı temel alan güncelleme, OxygenOS 3.1.2 şeklinde kullanıcılara sunuyor. OxygenOS'un 2.2.3, 3.1.0 veya 3.1.1 sürümlerini kullananlar, yeni sürüme Wi-Fi üzerinden direkt olarak yükseltebiliyorlar. Tabi Google'ın Android'in yeni sürümü 7.0 Nougat'ı henüz yayınladığını da belirtmek gerekiyor.

Güncellemenin OnePlus X'e getirdiği yenilikler arasında ise şunlar var:

  • Launcher yükseltmeleri: Yeni simge paketleri, Google uyarı çubuğu kişiselleştirmeleri, duvar kağıdı seçicisi için yeni tasarım.
  • Shelf UX geliştirmeleri: Uzun dokunarak board'ları yeniden sıralayabilme veya kaldırabilme.
  • Genel sistem performans geliştirmeleri.
  • Ayarlardaki değişiklikler: Yeni (doğal Android) uygulama izinleri ve yeni Altert Slider sayesinde yeni kişiselleştirme seçenekleri.
  • Yeni uygulamalar: OnePlus Music Player ve OnePlus Gallery.
  • Ekim Android güvenlik yamaları.
  • Genel hata onarımları.

OnePlus, güncellemenin dağıtımının başladığını, ancak tüm X'lere ulaşmasının birkaç gün sürebileceğini söylüyor. Firma, Facebook ve Facebook Messenger'a "elle depolama izni vermenin gerektiğini", aksi halde kamerayı kullandığınızda uygulamaların kilitlenebildiğini de belirtti.

Okuyucu Yorumları