OnePlus'ın USB dönüştürücü kablosu için şok!

Bir Google mühendisi, kullanıcıları bu USB dönüştürücü kabloyu kullanmamaları konusunda uyardı!

Bu kabloya dikkat edin!

OnePlus'ın standart dışı dirençler kullandığı USB Type-C'den Type-A'ya dönüştürme kablosunun, bağlı olduğu aksesuarlara zarar verebileceği açıklandı.

Google'ın Pixel ekibinde görev alan donanım mühendisi Benson Leung, OnePlus'ın mevcut USB Tip-C kablo ve adaptörü için bir araştırma yaptığını ve USB aksesuarlara zarar verebilecek, standart olmayan dirençlerle karşılaştığı ifade ediliyor. Benson, Google+ gönderisinde Chromebook Pixel veya yeni USB konektör standardı ile hızlı şarj özelliğine sahip Nexus akıllı telefonlarda bu kabloların kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bu haberden kısa bir süre sonra ise Reddit üyeleri uyum durumu ile birlikte tüm bu kabloların listesini sunan ortak bir elektronik tablo oluşturdular.

Yukarıda bahsi geçen OnePlus kablosunda 3A tanıtıcı direnç kullanılması nedeniyle, hızlı şarj destekleyen akıllı telefonlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar ile kullanıldığında taşınabilir güç kaynakları, şarj cihazları ve USB hub üzerinde hasara neden olabiliyor.

OnePlus 2 hızlı şarj desteklemediği için bu durum onun için herhangi bir risk teşkil etmiyor.

Okuyucu Yorumları