"Onlar uçacak, Facebook ise..."

Teknoloji şirketlerinin geleceğinin mobile bağlı olduğunu düşünen bu önemli isim bakın neler dedi...

"Onlar uçacak, Facebook ise"

Araştırma firması Forrester'ın CEO'su George Colony, internet ve teknoloji dünyasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Apple ve Google'ın gelecekte de internet piyasasından büyük gelirler elde edeceğini fakat Facebook'un bu yarışta geri kalacağını belirtti.

Mobil piyasasının önemini vurgulayan Colony, mobil teknolojiye önem veren şirketlerin daha başarılı olacağını belirtti. Ayrıca müşteri ve satıcı arasında da bir tür mobil sözleşme olması gerektiğini söyledi. "Şirketinizi müşterinizin cebine sokuyorsunuz ve böylece istedikleri zaman ve yerde size kolayca ulaşabiliyorlar."

Tamamen müşteri odaklı olan mobil sözleşmede yer, kimlik bilgisi, satın alma geçmişi, müşteri hizmetleri, tedarik zinciri envanteri gibi özellikler bulunuyor.

Eski bilgisayar modellerin öldüğünü belirten Colony, yeni teknolojinin daha güçlü bilgi kapasiteleri, daha gelişmiş uygulamalar, ve daha kişisel cihazlar sunduğunu söyledi.

Forrester CEO'su gelişmelere bakınca Apple'ın ve Google'ın mevcut mobil piyasasını domine edeceğini ancak Amazon ve Microsoft'un da şansları olduğunu belirtti.

Colony'ye göre Facebook içinse işler çok da iyi gitmiyor. Colony, Facebook'un mobil teknoloji konusunda sıkıntılar yaşadığını ve bu piyasada söz sahibi olabilmek için de Instagram'ı satın aldığını söyledi.

Okuyucu Yorumları