Onların seçim vaadi: Hızlı internet!

Birisi Avrupa'nın en hızlı internetini vaat etseydi ona güvenir miydiniz? Edenler var ama size değil

Hızlı internete giden yol!

Hızlı internet konusunda Avrupa'dan geri kaldığı için rahatsız olan İngiltere'den, bu konuda ilginç gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İngiltere'de bir siyasi parti, genel seçimleri kazanmaları durumunda İngiliz halkına Avrupa'daki en hızlı interneti vadetti!

Teknoloji manifestosu yayınlayan parti, hızlı internetin daha fazla iş demek olduğunu ve ekonomiye canlılık getireceğini vurguluyor.

Parti ayrıca yeni nesil Google ve Microsoft gibi dev şirketlerin İngiltere'de doğmasını istiyor.

Hedefteki hız ne?

Hedefteki hız ne?
100 Mbps hedefi

Hedefte olan ise 2017'ye kadar evlerin çoğunda daha net olmak gerekirse yüzde 90'ında 100 Mbps interneti standart hale getirmek.

Araştırmalara göre aboneler ortalama 3 ila 4.5 Mbps internet hızına sahip. 2012'ye kadar 2 Mbps altında hiçbir abone kalmaması ilk adım.

Bu adımlar Türkiye'deki TRT'nin karşılığı olan BBC'nin topladığı lisans ücretleri kullanılarak atılacak. Ayrıca TL olarak yaklaşık 1.5 TL'ye tekabül eden internet vergisinden de faydalanılacak.

Teknoloji planları arasında vatandaşlara okulların durumu, suç ve trafik hakkında vatandaşlara istedikleri veriye erişme hakkı tanımak da yer alıyor. Ayrıca 75.000 TL üzerindeki bütün devlet harcamaları da vatandaşların erişip kontrol edebileceği şekilde yayınlanacak.

Yani planlara göre hızlı internet ekonomi, şeffaf devlet yönetimi ve yolsuzluklara karşı vatandaş kontrolü şekilde ülkeye katkı sağlayacak.

Okuyucu Yorumları