Online alışverişte çözümü olmayan bilmece

Hem daha fazla güvenlik istiyoruz; hem de hız düşünce çıldırıyoruz. Peki bu durumu aşmak mümkün mü?

Online alışveriş bilmecesi

İnternet üzerinden alışveriş hacminin günden güne arttığı malum, peki ya güvenlik? Yeni bir araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 70'i güvenlik problemlerinden ötürü kendilerini suçluyor. Dörtte birden daha azı bir internet sitesini veya teknolojiyi suçladı. Oracle'ın istediği ve Foviance'ın düzenlediği araştırmada 550 kişinin görüşleri alındı.

Raporlara göre kullanıcıların internette alışverişteki güvenliğiyle ilgili bilgilerinin temelini basından takip ettikleri oluşturuyor. Kullanıcılar basın dışındaki kaynaklardan güvenlikle ilgili ek bilgi edinme gereksinimi duymuyor. Güvenlikleri konusunda yaşayabilecekleri sorunlarda da kanuni hakları konusunda gerçekçi olmayan beklentileri var.

Daha fazla güvenlik istiyoruz ama hız da düşmesin

Daha fazla güvenlik istiyoruz ama hız da düşmesin

Kullanıcıların üçte ikisi daha fazla online güvenlik istiyor. Ancak yavaşlamaya tahammülleri yok, hızlı alışveriş yapmak istiyorlar. Kullanıcıların yüzde 72'sinin de online alışverişlerde yavaşlık veya geçilmesi gereken çok fazla ekran olduğu için sıkıntı yaşadığı ortaya çıktı. İşte bu sonuçlar online ticaret yapanlar için de kafa karışıklığına yol açtı. Daha fazla güvenlik kullanıcıyı uğraştırırsa ters tepiyor. Raporun tavsiyesi güvenlik sertifikaları ve kullanıcı yorumlarıyla, sunulan yasal haklarla kullanıcı güveninin sağlanması yönünde.

Oracle'ın bu araştırmayla ilgili yorumu da ilginç oldu: "İnternet güvenliğini kale gibi görmekten vazgeçip daha gelişmiş yaklaşımlar geliştirmek, zihniyet değiştirmek gerekiyor."

Okuyucu Yorumları