OpenAI CEO'su sonunda takipçilerinin ısrarla önerdiği filmi izledi

OpenAI CEO'su Sam Altman, sonunda "Ex Machina" filmini izlediğini duyurdu. 2015 yapımı bilim kurgu filmi, kontrol edilemeyen yapay zeka destekli bir robotun hikayesini anlatıyor.

OpenAI CEO'su sonunda o filmi izledi

OpenAI CEO'su Sam Altman Çarşamba günü 2015 yapımı "Ex Machina" filmini ilk kez izlediğini duyurdu. Film, Ava adlı yapay zeka destekli insansı bir robot yaratan zengin teknoloji milyarderi Nathan'ın hikayesini anlatıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor. Filmde Nathan, bir adım daha ileri gitmek istiyor ve Ava'nın insan bilincini veya yapay genel zekayı tamamlamaya ne kadar yakın olduğunu belirlemek için çalışanı Caleb'den yardım alıyor. Nathan, Caleb'den bir tür Turing testi uygulamasını ister. Bu test, özetle bilgisayar bilimci Alan Turing tarafından bir makinenin insan gibi düşünüp düşünemeyeceğini belirlemek için geliştirilen bir teste atıfta bulunmaktadır. Nihayetinde Ava kontrol edilemez hale gelir...

8 yıllık film yapay zekanın çok gündeme geldiği bu günlerde yeniden ilgi odağı oluyor. Altman da bir süre önce yapay zekanın riskleri hakkında yazılar yazmıştı.

Altman paylaştığı bir mesajda 'Ex Machina'nın "oldukça iyi bir film" olduğunu düşünmesine rağmen, neden "herkesin" ona bu filmi izlemesini söylediğinden hala emin olmadığını belirtti.