Opera 10'un beta sürümü burada; indirin!

Merakla beklenen Opera 10'un beta sürümü hazır: İndirin, deneyin, yenilikleri kendiniz görün...

Yeni Opera 10'u deneyin!

Opera sevilen web tarayıcısının yeni sürümü Opera 10'un beta sürümünü kullanıcılara sundu. Bolca görsel yenilik getiren Opera 10'un asıl getirisi ise yüksek gezinti hızı.

Opera 10 Beta'yı açtığınızda gözünüze ilk çarpan görsel yenilikler oluyor. Opera son sürüm için tasarladığı görsel değişikliklerin bir kısmını şimdiden hayata geçirmiş. Bunların arasında en önemlisi yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip kullanıcıların sekmeleri daha etkin kullanmasını sağlayan "Visual tabs". Bu özelliği etkinleştirdiğinizde Opera size normal sekmeler yerine sayfaların mini görünümlerini gösteriyor. Bu küçük ekranlarda biraz yer israfına sebep olsa da büyük ekranlarda kullanımı kolaylaştırıyor.

"Opera Turbo" ise Opera'nın daha önce cep telefonları için geliştirdiği mini tarayıcısında da kullandığı sunucu tarafında sıkıştırma yöntemi. Bu sayede yavaş bağlantılarla bile üç-dört kat hızlı gezinti yapabileceksiniz. Opera'ya göre bu, özellikle herkese açık kablosuz ağlarda kullanıcıya büyük kolaylık sağlayabilecek bir özellik.

Eğer yeni Opera'nın yeniliklerini kendiniz denemek istiyorsanız ücretsiz beta sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları