Opera 10.5 Final: Daha sade ve daha hızlı

Hız canavarı yeni Opera hazır! İlk test sonuçları, yenilikler, indirme bağlantısı... Hepsi burada...

Yeni Opera: İndirin, deneyin!

Norveçli yazılım firması Opera, kendi ismini taşıyan web tarayıcısının 10.5 nolu sürümünü final seviyesine ulaştırdı. Aşağıdaki bağlantıdan Opera 10.5 Final'ı indirebilirsiniz.

Opera 10.5'in yenilikleri arasında yenilenmiş javascript motoru Carakan var. Geliştiricilere göre yeni motor eskisinden yedi kat daha hızlı. Javascript motoru dışında görüntüleme motorunda da iyileştirmeler yapıldı.

Teknik açıdan Opera, yeni sürümüyle Windows Vista/7 altında yepyeni bir görünüme de bürünüyor. İşletim sistemlerinin Aero tema düzenine bürünen Opera 10.5, camsı arabirimi ile artık Vista/7 ile daha uyumlu gözüküyor. Bunun dışında Windows 7'nin yeni görev çubuğundaki niteliklerin tamamına destek veriliyor: Aero Peek ve zıplayan listeler. Ayriyeten diğer tüm web tarayıcılarında standart hale gelen gizli sörf modu artık Opera'da da var.

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı...

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı...

Web standartları konusunda da geri kalmayan Opera, 10.5 ile HTML 5 desteği kazanıyor ve böylece yerel video oynatma yetisine sahip oluyor. Opera 10.5 Final tarayıcı benchmark'ı Peacekeeper ile yaptığımız ön testlerde Chrome 4'e de fark atmayı başarıyor. Benchmark sonuçlarını yukarıdaki resimde görebilirsiniz.

Download: Opera 10.5 Final

Okuyucu Yorumları