Opera açık kapattı, yeni açık WinAMP'ı vurdu

Opera yayınladığı güncelleme ile kritik bir açığı kapattı; yeni tehlike WinAMP'ta ortaya çıktı...

Opera kapadı, WinAMP açtı!

Opera, geçtiğimiz günlerde web tarayıcısında bulunan ve güvenlik yazılımı şirketlerince tespit edilen kritik bir açığı yayınladığı yeni bir güncelleştirme giderdi.

Söz konusu açık, özel olarak hazırlanmış bir JPEG dosyasının Opera'dan bilgisayarlara sızmasına ve bilgisayarlar üzerinde herhangi bir komutu çalıştırabilmesine izin veriyordu. Yayınlanan yeni güncelleştirme ile sürümü 9.64'e yükselen Opera, bunun yanı sıra Windows güvenlik sistemine katkı sağlamak amacıyla Vista altında Address Space Layout Randomization ve Windows XP altında Data Execution Prevention isimli iki yeni fonksiyonla Windows güvenlik sistemine de destek verecek.

Opera'nın yayınlanan son güncelleştirmelerine ulaşmak için Yardım'dan Güncelleştirmeleri Kontrol Et'e girebileceğiniz gibi, buradan da ilgili güncelleştirmeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yeni açık WinAMP'ta ortaya çıktı...

Yeni açık WinAMP'ta ortaya çıktı...
Yani açık WinAMP'ta ortaya çıktı...

Opera açıkları kapatırken, güvenlik şirketi Secunia, kullanıcıları farklı bir program hakkında uyarmaya başladı. Secunia'ya göre WinAMP'ta bulunan kritik bir açık, bazı CAF ses dosyalarının WinAMP ile açılması sonucunda, saldırganların sistemlere sızmasına neden oluyor.

Açık, şu anda en son sürüm olan 5.5 de dahil olmak üzere tüm WinAMP sürümlerini yakından ilgilendiriyor. Henüz bir yama yayınlanmadığından, CAF dosyalarını açarkendikkatli olmakta yarar var...

Okuyucu Yorumları