Opera Max, Samsung telefonlarla gelecek!

Opera, yaptığı dev anlaşmalar sayesinde artık çok daha fazla telefonda karşımıza çıkacak!

Opera'dan "yayılma" planı!

Yalnızca bir web tarayıcısı olmakta yetinmek istemeyen Opera, veri yönetimi uygulaması Opera Max'i farklı markaların telefonlarına yüklemek üzere 14 firmayla anlaştı.

Aralarında Samsung ve Xiaomi'nin bulunduğu anlaşma, Norveçli firmanın şimdiye kadarki en önemli genişleme hamlelerinden biri niteliğinde. Firma, 2017 itibariyle 100 milyon telefonun kendi veri sıkıştırma teknolojisiyle geleceğine inanıyor. Opera'nın anlaştığı firmalar arasında Samsung gibi büyük isimlerin yanında Acer, Hisense gibi birkaç Asya merkezli başarılı üretici de bulunuyor.

Opera'ya göre Opera Max, uygulamaların veri kullanımını yüzde 50'ye kadar azaltabiliyor. Veri tüketimi, YouTube ve Netflix'ten video izlerken "görüntü kalitesinde fark edilir bir kayıp yaşanmaksızın" yüzde 60'a kadar azalabiliyor.

Opera Max'in sunduğu veri tasarrufu, özellikle mobil altyapının yetersiz olduğu Asya'daki gelişmekte olan ülkelerde faydalı olacak. Bu arada Samsung, Hindistan'da tanıttığı On serisiyle Opera Max'li telefonları sunacak ilk üreticilerden olacak.

Okuyucu Yorumları