Opera'nın son sürümüne ilk ayda büyük ilgi!

Tarayıcı rekabeti sadece Internet Explorer ve Firefox arasında yaşanmıyor.İşte Opera'nın büyük atağı

Opera 10'un şovu!

Her ne kadar en büyük iki tarayıcı Internet Explorer ve Firefox olarak göze çarpsa da, onlara göre daha düşük kullanım oranlarına sahip rakipleri boş durmuyorlar. Sizlere daha önce Opera 10'u tanıtmıştık. Norveç kökenli Opera Software'in tarayıcısı bu yeni sürümü ile büyük bir atılma geçti. Piyasaya çıktıktan sadece 1 ay sonra sonra Opera 10'un kullanıcı sayısı 3 milyona ulaştı.

Opera'nın bu önemli başarısının ardında ise tarayıcının yeni sürümü ile birlikte sunduğu Opera Turbo adlı bir özellik yatıyor. Opera Turbo, tarayıcının görüntülediği web sitelerini özel bir teknik ile sıkıştırarak 3 ya da 4 kat daha hızlı yüklenmesini sağlıyor. Bu yöntem ile transfer süresinin %80'e varan oranlarda düşebiliyor olması kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Opera Turbo özellikle iki nedenleatağa kalkmış olarak kabul edilebilir. Bunlardan ilki yavaş internet bağlantısına sahip kullanıcıların, artık internet sitelerini daha hızlı görüntüleyebiliyor olması. İkincisi ise, veri transferini başına ücret ödeyen, 3G ve mobil internet kullanıcılarının faturalarının Opera Turbo sayesinde hafiflemesi.

Okuyucu Yorumları