Opera'nın yeni Aura işlevi ne işe yarıyor?

Opera'nın son sürümü Opera 21'deki yeni Aura işlevi, bildiğiniz web tarayıcıları unutturacak!

Tarayıcıda "Aura" devrimi!

Opera'nın bu hafta yayınlanan en son sürümü, Aura adında bir grafik hızlandırma işleviyle beraber geldi. Chrome'un altyapısını oluşturan Chromium ile çalışan web tarayıcısı, bu yeni işlevle web deneyiminizi, grafik kartınızı kullanarak hızlandırıyor.

Bilgisayarınızın grafik işlemcisini kullanarak size daha hızlı bir gezinti deneyimi sunan Aura, Opera'ya göre animasyonları hızlandırdığı gibi tarayıcıyı daha tepkisel hale getiriyor. Firma, Aura teknolojisinin henüz işin başında olduğunu, ileriki sürümlerde her alanda küçük ek geliştirmeler sunacaklarını söylüyor.

Google geliştiricisi Eliott Glaysher, Mart'ta Aura'nın her sekme için tek bir OpenGL içeriği kullanmak yerine, her pencere için bir OpenGL grafik içeriği kullandığını söylemişti. Bu şekilde GPU kaynak tüketimi önemli ölçüde azaltılıyordu.

Temiz, basit arayüzüyle sevilen Opera, sadık kullanıcı kitlesine rağmen Ağustos'tan bu yana pazar payı kaybetmeye devam ediyor. Şu sıralar yüzde 1.13'lük pazar payına sahip tarayıcı, bakalım bu yeni özellikle yükselişe geçebilecek mi.

Okuyucu Yorumları