Opera Software, Avea ve Yandex'ten dev fırsat

Opera, Avea ve Yandex, Türkiye'deki bu kullanıcılara kaçmayacak bir fırsat sunuyor!

Mobil internette dev fırsat!

Opera Software, Avea ve Yandex, Türkiye'de mobil İnternet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdikleri iş birliğini İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu. Opera Software, Avea ve Yandex, hem hali hazırda mobil İnternet kullanan, hem de henüz mobil İnternet deneyimi yaşamamış olan, 100.000 Avea abonesine 1 haftalık ücretsiz mobil İnternet hizmeti sunuyor. Bu proje daha fazla insanı İnternet bağlantısına kavuşturmak için Opera Software tarafından geliştirilen Opera Web Pass sisteminin sponorlu olarak Avrupa'da ilk kez kullanılması açısından da büyük önem taşıyor.

Ücretsiz erişim için ne yapmalı?

Opera Software, Avea ve Yandex işbirliği ile gerçekleşen projedeki 1 haftalık ücretsiz mobil İnternet bağlantı paketine, Opera Web Pass sistemi üzerinden erişilebiliyor. Avea aboneleri, m.opera.com adresinden Opera Mini tarayıcısını inidirip açıtıktan sonra tarayıcıda bulunan Hızlı Erişim sekmesinde yer alan Avea mağazasına tıklayıp, karşılarına çıkan seçeneklerden Avea Web Pass adlı ücretsiz paketi alabiliyorlar.

"Avea kullanıcılarına sunulan toplam 100.000 haftalık ücretsiz İnternet paketi, Opera'nın Web Pass teknolojisinin operatörlere ve reklamcılara neler sunabildiğini gösteren bir proje."şeklinde konuşan Opera Software Ürün Ortaklıklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jan Standal, "Opera Web Pass ile reklamları ücretsiz İnternet bağlantısı gibi ilgi çekici bir olguyla bir araya getirebiliyoruz. Opera Mini'yi kullanan çok sayıda insan var. Her ay yaklaşık 250 milyon kişi Opera Mini kullanıyor ve Opera Software dünyanın dört bir yanında 130'dan fazla operatörle benzer projeler yürütüyor" İfadelerini kullandı.

Baran Yurdagül ve Cem Sezer'in açıklamaları!

Baran Yurdagül ve Cem Sezer'in açıklamaları!

Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül ise, "Türkiye mobil internet pazarında 2014 2. çeyrek sonu itibariyle %47 akıllı telefon penetrasyon oranı ve %23'e ulaşan toplam servis geliri içerisindeki data gelir payı ile güçlü konumumuzu sürdürüyoruz. Bu kapsamda Opera ve Yandex ile oluşturduğumuz projemizi de özellikle mobil internet ile yeni tanışacak müşterilerimiz için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan bu işbirliğinin Türkiye'de insanları mobil İnternet'le tanıştıracak önemli bir adım olacağına inandığını belirten Yandex CMO'su Cem Sezer de, "Mobil İnternet kullanımının daha da yaygınlaşması için Yandex olarak bu işbirliğini büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Hem şimdiye kadar mobil İnternet kullanma fırsatı bulamamış fakat kullanmak isteyen kişilere ulaşmak, hem de hali hazırda zaten mobil İnternet kullanan kişilere destek olabilmek için Opera Software ve Avea ile birlikte bu değerli projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Okuyucu Yorumları