Opera Touch, Tasarım Ödülüne Layık Görüldü

Çok fazla kullanılıyor olmasa da bu mobil internet tarayıcı uygulaması, tasarım ödülüne layık görüldü!

Mobil tarayıcıya tasarım ödülü!

Opera, Google Chrome ve Firefox'un gölgesinde kalan bir tarayıcı olsa da kendi hayran kitlesine sahip. Son zamanlarda mobil uygulamasına kripto cüzdan desteği getiren ve Android ve iOS işletim sistemleri için tek elle kullanım kolaylığına odaklanan Opera Touch uygulamasını çıkaran tarayıcı ekibi, çabalarının karşılığını almış gibi görünüyor.

Opera'nın tek elle kullanım kolaylağına odaklanan Opera Touch tarayıcısı, Red Dot Design Award'a (Kırmızı Nokta Tasarım Ödülü) layık görüldü. Uygulama, Nisan ayında Android için Play Store'da kendini göstermiş ve ancak aylar sona, Ekim ayının başında iOS işletim sistemi için App Store'a gelebilmişti.

Opera'ya göre mobil tarayıcı uygulamalarının kullanımı artık gittikçe zorlaşıyor çünkü kullandığımız telefonların ekranları gittikçe büyümesine rağmen tarayıcı arayüzleri hiçbir anlamlı değişikliğe uğramıyor. Opera Touch ise yenilikçi tasarımıyla bu noktada kullanıcılara yardımcı oluyor.

Tarayıcının Red Dot proje sayfasında, Opera Touch'un yenilikçi arayüzü hakkında şu açıklama yer alıyor:

"Bu mobil internet tarayıcısının yenilikçi arayüzü sadece başparmakla kontrol edilebiliyor. Çoğu internet tarayıcısında kritik arayüz elementleri ekranın üst kısmında bulunuyor ve kullanıcılar bu parçalara ulaşmak için yukarıya ulaşmak zorunda kalıyor. Bu da akıllı telefonların kazara yere düşmelerindeki en büyük sebep."

Yeni arayüzüyle Opera'nın sunduğu çözümün ismi, Fast Action Button (Hızlı Hareket Butonu). Bu buton, her zaman için ekranın altında, bir baş parmağı mesafede kullanıcıların komutlarını bekliyor. Bu butonun diğer arayüzlere karşı en büyük avantajı ise tüm tarayıcı kontrollerini içinde barındırması. Bu sayede uygulamayı kullanan kullanıcılar, ekranın üst kısmına erişmek zorunda kalmıyor. Opera Touch, bunun yanı sıra Opera Flow adı verilen gelişmiş bir senkronizasyon fonksiyonuna sahip. Kullanıcılar, Flow sayesinde mobil cihazları ve kişisel bilgisayarları arasında fotoğraf, müzik, video ve internet sayfalarını kolayca paylaşabiliyor.

Red Dot Award, 60 yıldan uzun zamandır tasarım konusunda çeşitli mecralara verilen bir ödül. Ödülü doğru mecraya vermekle yükümlü jüri, katılımcılardan ürünlerinde kullancıkları tasarım konusunda oldukça yüksek bir standart sağlamalarını bekliyor. Opera'nın aldığı ödül bu açıdan oldukça etkileyici bir başarı çünkü 24 kişilik jüri, dünya çapında 8600 tasarımı inceledikten sonra ödül için Opera'yı "yüksek tasarım kalitesi ve yaratıcılıkla ulaşılan bir başarı yakaladığı" gerekçesiyle ödülü alması gereken taraf olarak belirledi. Eğer mobil internet deneyiminizi daha ergonomik ve pratik bir hale getirme fikri ilginizi çekiyorsa, Opera Touch'u Google Play Store ve Apple App Store'da bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları