Opera'yı denemek için 5 neden!

Eğer bugüne dek Opera'yı hiç denemediyseniz, sırf bu 5 neden için denemenizde fayda var...

Opera'yı denemek için 5 neden

Bugün hala ayakta olan en eski web tarayıcılarından bir tanesi Opera. Ancak web tarayıcısı, birçok kullanıcı tarafından pek fazla bilinmiyor. Dolayısıyla Opera, pazar payında her zaman IE, Firefox ve Chrome'u gerilerden izliyor. Ancak Opera daha fazlasını hakediyor olabilir. İşte Opera'yı en azından denemeniz için 5 neden.

Standart desteği

Opera, Chrome, Firefox ve diğer web tarayıcıları arasında her zaman standartlara %100 bağlı kalan bir tarayıcı olmuştur. Firefox, standarları desteklese de %100 desteklemiyor (Acid3'den 93/100 puan aldığını hatırlatalım). Chrome ise standartları desteklemesinin yanı sıra, SPDY gibi tüm web tarayıcılarında olmayan yeni standartlar da geliştiriyor.

Opera standarları desteklemekte zaman zaman yavaş kalabilse de, desteklediğinde bunu tam anlamıyla yapabiliyor.

Yenilikler, hız, özelleştirme ve güvenlik

Yenilikler, hız, özelleştirme ve güvenlik

Yenilik

Opera yıllar içinde birçok yeniliğe imza attı. Opera Unite'den dahili e-posta istemcisine, sekme yığınlama ve Opera Turbo'ya önemli özellikleri kullanıcılarına sundu.

Hız

Hız testlerinin şampiyonu bugün Chrome olsa da, Opera çok da geriden gelmiyor. Genellikle oldukça hızlı bir tarayıcı olan Opera, son zamanlarda rendering'in ve JavaScript motorunun gözden geçirilmesi ile bu alanda oldukça rekabetçi konumda. Bunun yanında hız farklarının milisaniyelerle sayıldığı bir dönemde bir web tarayıcısının hızı iki kat artsa bile büyük bir fark hissetmeyebilirsiniz.

Özelleştirme

Özelleştirme, her zaman Firefox'un üstün olduğu bir bölge olmuştur. Ancak geldiği haliyle özelleştirilebilme özellikleriyle Opera, Firefox'u rahatlıkla geçiyor. Opera'nın varsayılan ayarlarını değiştirerek onu istediğiniz bir hale getirmeniz mümkün.

Güvenlik

Opera, güvenlik konusunda oldukça iyi bir üne sahip. Bugüne kadar verdiği sağlamlık izleniminin yanında çok ünlü olmaması dolayısıyla saldırıların da hedefi değil.

Okuyucu Yorumları