OPPO Enco Air İnceleme

Yeni kablosuz kulaklıklardan OPPO Enco Air'i inceledik. İşte OPPO Enco Air hakkında bilmeniz gereken her şey!

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Ses performansı
  • Uzun pil ömrü, hızlı şarj desteği
  • AI destekli çağrı kalitesi
  • IPX4 sertifikası
  • Bluetooth 5.2 desteği
  • Hızlı eşleşme

TWS kulaklıklar arasında onca çeşit model yer alıyor, artık bu kategoride zengin bir yelpaze var. Böylece herkes kendi bütçesine ve istediği özelliklere sahip bir kablosuz kulaklık sahibi olabiliyor. OPPO da bu kategoriye önemli hizmet sağlıyor ve çok sayıda model ile kullanıcılara seçenekler sunuyor. Bunlardan daha önce OPPO Enco W51 ve Enco W31 modellerini incelemiştik. Şimdi ise aileye yeni bir model daha katılıyor ve o da Enco Air'den başkası değil.

OPPO Enco Air Tasarımı Nasıl?

OPPO Enco Air Tasarımı Nasıl?

Enco Air, yarı saydam tasarımı, 12 mm boyutlu ses sürücüleri, 8 saatlik oynatma süresi için sadece 10 dakikalık şarj gerektirmesi, Bluetooth 5.2 bağlantısına sahip olması, 24 saat toplam pil ömrü sağlaması ve aramalar için yapay zeka destekli gürültü engelleme özelliği içermesiyle bu kategoride rastlayabileceğiniz gerçek kablosuz kulaklıklar arasında önemli bir model oluyor.

Açık tasarımlı kulaklık yapısı ile silikon başlıklı kulaklıklarla rahat edemeyenler tarafından sevilerek kullanılacak olan Enco Air kulaklıkları, oval bir şarj kutusu içinde bulunuyor. Kutunun üst kısmı yarı saydam olarak tasarlanmış. Kapağı açtığınızda ise kulaklık telefonunuzla bağlanmaya hazır hale geliyor.

Kulaklığı ister hemen telefonunuzun Bluetooth yoluyla bağlayabiliyor ya da Android kullanıcılarının Google Play uygulama marketinde bulabilecekleri HeyMelody uygulaması yoluyla hızlıca bağlayabiliyorsunuz. Uygulama henüz iOS işletim sisteminde yok, ancak zaten direkt Bluetooth üzerinden de bağlayabiliyorsunuz.

Kulaklığın tasarımında önemli noktalardan biri IPX4 sertifikası ile su sıçramalarına ve tere karşı dayanıklı olması olurken, bir diğeri ise kulaklıkların çok hafif olması. Enco Air, şarj kutusuyla beraber de yine sadece 40 gram ağırlığa sahip.

OPPO Enco Air Özellikleri Neler?

OPPO Enco Air Özellikleri Neler?

Elimizde siyah renkli modeliyle bulunan Enco Air, ayrıca düz beyaz rengiyle de tercih edilebiliyor. Peki, kulaklığın teknik tarafında neler var?

Bu kulaklığın içinde 12 mm dinamik sürücüye yer verilmiş. Bu titanyum kompozit dinamik sürücüler, bas sesleri hissettirebiliyor ve müzikteki ayrıntıları almanızı sağlayabiliyor. Zengin orta aralık tonlarıyla beraber bas ve tizleri iyi şekilde sağlayabilen kulaklıkta telefon görüşmeleri için DNN gürültü engelleme özelliğine yer verilmiş. Açılımı Derin Sinir Ağı anlamına gelen bu özellik, binoral ses algoritması ile içinde yer alan çift mikrofonu sesli görüşme yaparken veya arkadaşlarınızla oyun oynarken daha iyi bir netlik sağlaması için optimize edebiliyor.

Bu kulaklığın iyi ses iletimi sağlayan en önemli artılarından bir diğeri ise Bluetooth 5.2 desteği içermesi. Peki, Bluetooth 5.2 ne gibi fayda sağlar? Bluetooth 5.2, telefon ve kulaklığın arasında kurulan kablosuz bağlantının daha güçlü olmasını sağladığı gibi, otobüs ve metro gibi bu türde kablosuz veri iletişimi yapan pek çok cihazın bir arada olduğu kalabalık ortamlarda sinyali daha iyi stabilize edebiliyor. Ayrıca ses kaynağı ile 10 metrelik mesafeye kadar kopmadan, cızırtı yaratmadan veri iletimini sağlayabiliyor. O nedenle TWS kulaklık alırken buna dikkat etmenizde fayda var.

Dokunmatik Kontroller ve Oyun Yeteneği

Dokunmatik Kontroller ve Oyun Yeteneği

Bu arada kulaklığın dokunmatik kontrollere sahip olduğunu da atlamayalım. Enco Air'in kulaklıklarının üzerine 2 kez hafifçe dokunarak bir sonraki şarkıya geçebiliyor, basılı tutarak da ses kontrolünü etkinleştirebiliyorsunuz. Sol kulaklığa basılı tuttuğunuzda sesi kısabiliyor, sağ kulaklığa basılı tuttuğunuzda ise sesi yükseltebiliyorsunuz. Ayrıca yine sol kulaklığa 3 kez dokunarak telefonunuzun sesli asistanını da etkinleştirebiliyorsunuz.

Enco Air ile ilgili bahsetmemiz gereken bir diğer detay ise oyunculara özel. Özellikle telefonuyla uzun soluklu oyun oynayanlar için 80 ms gibi çok düşük gecikme süresine sahip olan kulaklık, böylece bilhassa PUBG gibi diyaloğa dayalı rekabetçi oyunları tercih edenler için iyi bir eküri olacaktır diye düşünüyoruz.

Hatta kulaklığın bu konuda bir ödülü de var. TÜV Rheinland tarafından, yüksek performans ve düşük gecikme süresi için onaylanmış olan Enco Air için gecikme, kararlılık ve çağrı performansı üzerine derinlemesine testler yapılmış ve sonunda da bu ödül ile kategorilenmiş.

OPPO Enco Air Pil Ömrü Ne Kadar?

OPPO Enco Air Pil Ömrü Ne Kadar?

Peki, Enco Air'in pil ömrü ne kadar gidiyor? OPPO'nun önceki kulaklıkları gibi Enco Air de uzun pil ömrüne sahip bir kablosuz kulaklık. Kutusu ile beraber toplam 24 saatlik pil ömrüne sahip olan kulaklıkla tek seferde 4 saatlik kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Pili bittiğinde kutusuna koyup 5 defa tam kapasite şarj edebilirsiniz. Böylece totalde 24 saatlik kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Kutunun da şarjı bittiğinde tam kapasite şarj etmeniz için gereken süre 1.5 saat kadar. Ancak güzel haber: Müzik dinlemek için bu kadar beklemenize gerek yok. Sadece 10 dakika şarj ederek 8 saate kadar yüksek volümlü müziğe kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu arada kutusu içinde gerekli şarj kablosunu da bulacaksınız.

Özetle

Evet, toparlayacak olursak OPPO Enco Air, güzel bir kablosuz kulaklık olmuş. Özellikleriyle olduğu gibi sağladığı ses performansıyla da beğendiğimiz kulaklık, dediğimiz gibi özellikle açık tasarımlı kablosuz kulaklık arayanların beğenerek kullanacağı bir model olacaktır. Son olarak OPPO Enco Air'in fiyatının da bu incelemeyi hazırladığımızda 639 TL olduğunu belirtelim ve incelememizi burada noktalayalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli OPPO Enco Air
Ürün Markası Oppo
CHIP Online Notu
90
Sürücü 12mm dinamik sürücü
Bağlantı Bluetooth 5.2
Pil Kapasitesi 25 mAh / 440 mAh (şarj kutusu)
Müzik Çalma Süresi 24 saate kadar
Şarj Süresi 90 dakika (şarj kutusu ile)
Frekans Tepkisi 20 Hz – 20kHz
Mikrofon Hassasiyeti -38 dBV/Pa
Dayanıklılık IPX4
Ağırlık 40.4 gr (Tüm cihaz)