Oracle iş ortakları bir araya geldi

Oracle iş ortakları, 2008'in ilk Oracle PartnerNetwork günü için Türkiye'de toplandı.

Oracle Türkiye'de

Oracle Avrupa Birliği'ne Katılım Ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan (EE&CIS) gelen iş ortaklarının katıldığı en büyük etkinlik olan OPN Day 2008, 17 Nisan tarihinde Antalya'da gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım firması Oracle, Avrupa Birliği'ne Katılım Ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu (EE&CIS) bölgesinden gelen 1.000'in üzerinde iş ortağını Antalya'da ağırladı. 2008'in ilk Oracle PartnerNetwork Günü olan etkinlik 17 Nisan günü gerçekleştirildi. Etkinlikte, Oracle'ın kapsamlı ürün yelpazesi hakkında iş ortaklarına bilgi verildi ve iş geliştirmek için yol haritasına odaklanıldı.

Oracle PartnerNetwork Günü'nde, Oracle iş ortaklarına pazarındaki fırsatlar hakkında ayrıntılı bilgiler sunuldu. Oracle iş ortaklarının dünyanın en hareketli teknoloji pazarlarında karşılaştıkları sorunları Oracle yetkilileriyle birlikte ele alabildikleri OPN Günleri, bu özelliğiyle bilişim endüstrisinde büyük önem taşıyan bir forum olarak tanınıyor. Son dönemlerdeki yüksek katılım oranları da, Oracle'ın büyüme stratejisi ve yeni Oracle çözümlerini işlerine nasıl dahil edecekleri hakkında iş ortaklarından gelen yoğun taleplerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bu yılın OPN Günü programı, Oracle'ın teknoloji uzmanlarıyla yüz yüze görüşme fırsatları da sunuyor. Böylece iş ortaklarına daha fazla katma değer yaratılması hedefleniyor.

"İş ortaklarımıza daha iyi ve etkin çözümler sunmaları amacıyla kesintisiz destek veriyoruz" diyen Oracle EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) İşbirlikleri ve Kanallar Başkan Yardımcısı Stein Surlien yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Belirledikleri hedeflere ulaşmaları için iş ortaklarımıza yardımcı olmak ve onları daha kârlı iş yapabilir hale getirmek için Oracle'la nasıl çalışabileceklerini ayrıntılı bir şekilde göstermek amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz."

OPN Günü'nde, Oracle çözümlerinden en etkin şekilde nasıl yararlanılacağını anlatmayı hedeflediklerini vurgulayan Oracle EE & CIS Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso Di Ianni, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oracle'ın geniş ürün yelpazesi, EE&CIS bölgesindeki müşterilerden yoğun talep görüyor. İş ortaklarımız, pazardaki en etkin çözümleri sağlamak için Oracle'ın bu bölgede sunduğu fırsatlardan yararlanabilirler."

Başarılı iş ortakları OPN'de ödüllendirildi

Başarılı iş ortakları OPN'de ödüllendirildi
Oracle Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ülke Direktörü Atilla Kıral

İNNOVA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ersöz ise yaptığı değerlendirmede şu noktalara değindi: "Oracle PartnerNetwork, dünyanın önde gelen iş ortağı programlarından biri olarak küresel çapta kabul görüyor ve bu etkinlik de bunun önemli bir kanıtı." Aynı zamanda Oracle EMEA İş Ortağı İstişare Kurulu Üyesi ve Oracle Türk İş Ortakları İstişare Kurulu Başkanı da olan Ersöz konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Oracle PartnerNetwork Günleri'nin, iş ortaklarının başarıya ulaşmasına yardımcı olmak ve OPN aracılığıyla temin edilen kaynakların iş geliştirme anlamında nasıl kullanılacağına dair en iyi tavsiyeleri verebilmek açısından büyük önem taşıdığını düşünüyoruz."

Oracle Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ülke Direktörü Atilla Kıral ise şunları söyledi: "Oracle ile gerçekleştirilen iş ortaklıkları ciroyu, pazar payını artırabilir, işlerini geliştirebilir ve maliyetleri düşürebilir. OPN Günü etkinliği, iş ortaklarımızın iş fırsatlarını değerlendirmek için Oracle ile en verimli şekilde çalışmayı tam anlamıyla kavrayabilecekleri benzersiz bir forum. Oracle, Türkiye ve dünyadaki iş ortaklarına destek sunmaya devam ediyor ve biz de iş ortakları topluluğumuzun önemini vurgulayan bu etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz."

Oracle Başarılı İş Ortaklarını PartnerNetwork Günü'nde Ödüllendirdi

Antalya'da gerçekleştirilen PartnerNetwork Günü'nde başarılı 8 Oracle iş ortağı ödüllendirildi. Avrupa Birliği'ne Katılım Ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu (EE & CIS) bölgesinde en iyi performansı sergileyen iş ortakları şu şekilde sıralandı:

Girişim Uygulama İş Ortağı - Singular Logic, Yunanistan
Genel Sektör İş Uygulaması İş Ortağı - Akademi, Türkiye
Girişim Teknolojisi İş Ortağı - Jet Infosystems, Rusya
Genel Sektör İş Teknolojisi İş Ortağı - Softline, Rusya
En İyi Bağımsız Yazılım Satıcısı (ISV) - Vizyonex, Türkiye
En İyi Sistem Entegratörü (SI) - BMS Danışmanlık, Ukrayna
En İyi İş Zekası (BI) İş Ortağı - Eksperteam, Türkiye
En İyi Yeni İş Ortaklığı - Netline Group Sp. z o.o - Polonya

Ödül kazananların saptanması için iş ortakları belirli kriterler dikkate alınarak incelendi. Son altı ay içinde büyük bir gelişim gösteren, Oracle iş uygulamaları ve teknolojilerini kurmaya yatırım yapan, Oracle satış yetenekleri ile teknik ekiplerini geliştiren firmalar ödüle layık görüldü. Ödül kazanan iş ortakları belirlenirken, güçlü ve çözüm odaklı Oracle pazarlama stratejilerinin başarıyla hayata geçirlmesi kriteri de dikkate alındı.

Oracle, Partner Hub Oluşturuyor

Oracle, Partner Hub Oluşturuyor

Akademi Danışmanlık Grubu CEO'su Levent Kartopu, "Dünyanın en yenilikçi ve iddialı teknoloji şirketlerinden Oracle tarafından mükemmel olarak nitelendirilmek bizim için büyük bir başarı. Sunduğumuz çözümlerle oluşturduğumuz değerin bir göstergesi olarak gördüğümüz bu ödülün, çalışmalarımızda daha büyük başarılar kazanma anlamında itici bir güç olacağına inanıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Oracle EE & CIS Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso Di Ianni, "İş ortaklarımızın mükemmelliği, Oracle için vazgeçilmez bir değer ve şirketimizin başarısının temel taşı. İş ortaklarımızın yenilikçi ve öncü çalışmalarının her zaman yanındayız. Bu ödüller, teknolojinin sınırlarını zorlayarak müşterileri için yepyeni avantajlar oluşturanlara destek vermek için oluşturuldu" yorumunda bulundu.

"İş ortağı ödüllerini kazananların tümünü içtenlikle kutlarım" şeklinde konuşma yapan Oracle EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) İşbirlikleri ve Kanallar Başkan Yardımcısı Stein Surlien ise "Ödül kazanan iş ortaklarımız, müşterilerine gerçek anlamda değer kazandırmak için yenilikçi yaklaşımları benimseyen şirketlere örnek oluyor" dedi.

Oracle, Partner Hub Oluşturuyor

Oracle, EE&CIS bölgesinde Partner Hub'ı oluşturacağını duyurdu. Partner Hub, orta ölçekli işletmelere yönelik öncü teknoloji çözümleri üretmek hedefiyle Oracle iş ortaklarının eğitilmesi ve donatılmasına yönelik faaliyet gösterecek. Oracle iş ortakları için bir ilk olacak bu çalışma ile Oracle Partner Academy, Oracle ISV Migration Merkezi ve Oracle Studio tek bir çatı altında toplanacak.

İş ortakları, düşük maliyetli pratik eğitim veren Oracle Partner Academy ile ürünlerini ve uygulama bilgilerini geliştirebiliyorlar. Oracle Studio'da ise Oracle iş ortakları çeşitli pazarlama etkinlikleri gerçekleştirebiliyorlar. İstanbul'da bir Oracle Partner Academy, Çek Cumhuriyeti'nde ise bir Oracle Studio bulunuyor.

İlk Oracle Partner Hub, önümüzdeki aylarda pilot bölge olarak İstanbul'da hizmet verecek. Önümüzdeki bir yıl içinde ise bunu bölgenin çeşitli yerlerindeki beş Partner Hub daha izleyecek. Oracle Partner Hub'lar kuruldukları ülkelerde yetkili distribütörler tarafından yürütülecek.

OPA, BT profosyonelleri ile hedefine ulaştı

OPA, BT profosyonelleri ile hedefine ulaştı

Oracle, İstanbul'da bulunan ilk Avrupa Birliği'ne Katılım Ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu (EE&CIS) Partner Academy'nin beş aydan kısa bir süre içerisinde bölgede 800 günden fazla eğitim verdiğini ve 175'in üzerinde bilgi teknolojisi danışmanının yeteneklerini geliştirdiğini açıkladı.

Oracle iş uygulamaları ve teknoloji ürünleriyle ilgili olarak öncelikle 11 kurs açan Oracle Partner Academy, Oracle iş ortaklarının hızlı büyüyen (EE&CIS) bölgesindeki uzmanlıklarını yükseltmek ve bölge iş ortaklarının yeteneklerini geliştirmek için hedefe odaklı ve uygun maliyetli eğitim programları sunmak için kurulmuş bulunuyor.

Ekim ayında lansmanı yapılan Partner Academy'nin eğitim programı (EE&CIS) bölgesinin ihtiyaçlarına yanıt vermek için özel olarak hazırlanmış bulunuyor. Program, Oracle tarafından iş ortaklarına yönelik en iyi ürün, çözüm ve eğitimin sunulması hedefiyle destekleniyor. Oracle, 2008 takvim yılının bitmesinden önce, ortalama 10 gün süren kurslar halinde toplamda 2.000 günün üzerinde eğitim vermek ve tüm Oracle ürünleri için programlar sunmak amacıyla çalışmalarını yönlendiriyor.

EE&CIS bölgesindeki 35 ülkenin tüm iş ortaklarının Oracle Partner Academy'den faydalanması bekleniyor ve kursların tamamı İngilizce olarak veriliyor. Oracle, kursların uygun fiyatlı olması amacıyla Oracle Partner Academy eğitimlerini desteklerken, iş ortaklarının işlerinden ayrı kalacağı gün sayısını da en aza indirmek için planlanmış eğitimler düzenliyor.

Bilgi için
Oracle Türkiye - 212 329 67 00

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları