Orjinalinden daha iyi 6 yeniden yapılmış oyun

"Yeniden yaratılan" bu 6 eski oyun, orijinalinden bile daha iyi olmayı başarıyor!

Orijinallerinden daha iyiler!

Eski oyunların yenilenerek tekrar oynanabilir hale getirildiğine sıkça şahit oluyoruz. "Remake" olarak adlandırılan bu pek de kolay olmayan iş, ortaya her zaman iyi sonuçlar çıkarmayabiliyor. Gerçek oyundan çok fazla uzaklaşmadan, onun sorunlarını çözmeniz, belki de bambaşka bir donanımda çalışabilir hale getirmeniz gerekiyor.

Peki orijinal oyunu önemli ölçüde geliştiren, hatta onu geçen remake'ler var mı? Cevap, kesinlikle evet. Sıkça rastlanmasa da bazı durumlarda geliştirilen oyun, ilk oyunu genel anlamda bir seviye yukarıya taşıyabiliyor. İşte bunlardan 6'sı.

Resident Evil
(Orijinal oyun: PlayStation - Remake: GameCube)

1996'da PlayStation için yayınlanan Resident Evil, hayatta kalma temalı oyunlar arasında özel bir yere sahip. Ancak ilk oyunun bazı aksiyon sahneleri, sizi korkutmaktan ziyade güldürebilir.

Resident Evil, birkaç platform için ve son olarak 2002'de GameCube'e yayınlanmış bulunuyor. Yenilenen oyundaki seslendirmeler, ilkine göre çok daha iyi; çevre tasarımıysa daha tutarlı. Üstelik bunlarla da kalınmamış, oyuna üç yeni düşman türü daha eklenmiş.

Secret of Monkey Island: Special Edition

Secret of Monkey Island: Special Edition

Secret of Monkey Island: Special Edition
(Orijinal: Amiga, Atari ST, CDTV, DOS, FM Towns, Mac OS, Sega CD – Remake: iOS, PC, Mac, PS3, Xbox 360)

Lucasarts'ın klasik oyunlarından Secret of Monkey Island: Special Edition, her şeyi baştan aşağı yenilemese de, yeni çizimlere, yeni karakter modellerine, Curse of Monkey Island'dan seslendirmelere ve yeni bir ipucu sistemine sahip.

Metro 2033: Redux
(Orijinal: PC, Mac, Xbox 360 – Remake: PlayStation 4, Xbox One)

Rusça bir romanı temel alan Metro 2033, karanlık bir hayatta kalma - FPS oyunu. Redux yeterince iyi olsa da halefi Last Light, grafikleriyle onu geçti.

Last Light'ın bir miktar güncellenen sürümünü içeren Redux paketi, yeni motora sahip Metro: 2033'le geliyor. Redux'ta "Spartan" adında her şeyi zorlaştıran yeni bir zorluk ayarı, ışık algılayıcı saatiniz için kolaylaştırılmış ayarlar ve güncellenmiş bir HUD bulunuyor.

Metroid Prime Trilogy, Pokémon ve...

Metroid Prime Trilogy, Pokémon ve...

Metroid Prime Trilogy
(Orijinal: GameCube, Wii – Remake: Wii, Wii U)

Metroid Prime'ın ilk iki oyunu GameCube için, üçüncüsü ise Wii için yayınlanmıştı. Wii için 2009'da yayınlanan Trilogy ise üç oyunu tek bir diskte birleştiriyordu. Üç oyun da artık geniş ekranda çalışıyor ve Wii denetimlerini destekliyordu. Yenilenen denetimler, hedef almayı kolaylaştırmaktaydı. Trilogy, şu an Nitendo eShop üzerinden Wii U için de sunulmakta.

Pokémon
(Nintendo'nun farklı el konsolları)

Black and White dışındaki tüm Pokemon oyunlarının remake'ine rastlamanız mümkün. Bu remake'lerin her biri, oyunun grafiklerini geliştirdiği gibi, onlara yeni içerikler de ekliyor. FireRed ve LeafGreen'de yeni alanlar ve yeni bir deneyim sistemi bulunuyor. HeartGold ve SoulSilver'da yeni Pokemon'lar, savaşlar ve yan görevler var. Alpha Sapphire ve Omega Ruby gibi diğer güncellemeler de birçok yenilik getiriyor.

Orjinalinden daha iyi 6 yeniden yapılmış oyun

Final Fantasy IV: DS Remake
(Orijinal: SNES – Remake: Nintendo DS)

Final Fantasy'nin dördüncüsü, PlayStation, Game Boy Advance ve son olarak Nintendo DS için yayınlandı. Serinin 20. yıldönümü için yayınlanan DS remake'inde yeni 3 boyutlu grafikler ve yeni karakter seslendirmeleri, mini oyunlar ve yan görevler bulunmakta. yeni New Game Plus modu ise oyunu baştan oynayıp, daha önce görmediğiniz boss'larla çarpışmanıza olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları