Ortalığı karıştıran haber!

Twitter'a yazdılar diye gözaltına alınanların ülkesini şaşırtmayabilir ama bu haber gerçekten kötü!

Ortalığı karıştıran haber!

ABD hükümetinin yürürlüğe koymaya hazırlandığı son düzenlemelerin, yaklaşık 120 milyon Verizon müşterisi hakkında bilgi toplanmasını meşru kıldığı iddia ediliyor. Obama hükümetinin NSA (National Security Agency, Ulusal Güvenlik Ajansı) mensuplarına neredeyse ABD vatandaşlarının üçte birini doğrudan ve sürekli olarak, başka herhangi bir izne gerek olmaksızın izleme izni verdiği de iddialar arasında.

The Guardian gazetesinin ele geçirdiği belgeler, söz konusu emrin, daha önce eleştirilen benzer emirlerden farklı olduğunu, güvenlik birimlerine vatandaşları dinleme ve izleme noktasında sınırsız yetki verdiği iddia ediliyor. FBI'ın talebi üzerine verilen emir, ABD'nin en büyük servis sağlayıcılarından Verizon'un müşterilerine ait aranan ve arayan numaraları, konuşma sürelerini, IMSI numaralarını ve "kapsamlı iletişim yönlendirme bilgilerini" içeren kayıtları güvenlik görevlilerine açmasını gerektiriyor. Söz konusu kayıtlar NSA ve diğer hükümet kurumlarına teslim edilecek.

ABD vatandaşlarının izinsiz olarak takip edilmesini mümkün kılan programa önceki başkan George Bush zamanında, 2003'de başlanmış, programa ilişkin ilk bilgiler ise ancak 2005 yılında ortaya çıkarılabilmişti. Ancak bugüne kadar Obama yönetiminin programı sürdürüp sürdürmediği konusunda kesin bir bilgi elde edilememişti.

Okuyucu Yorumları