Örümcek Adam'ın gerçek olması mümkün değil...

Bilim, Örümcek Adam'ın gerçek olup olamayacağı sorusuna kesin cevabı verdi!

Gerçek Örümcek Adam olur mu?

Her ne kadar pek çok kişinin çocukluk hayallerini yıkıyor olsalar da, bilim adamları gerçek bir Örümcek Adam'ın, en azından bir miktar teknik yardım olmadan var olamayacağını ortaya koydular.

University of Cambridge araştırmacıları, duvarda yürüme işleminin bir kertenkeleden daha büyük herhangi bir hayvan için mümkün olmadığına karar vermiş durumdalar. Bunun sebebi ise, daha büyük hayvanların kendilerini duvarda tutabilmek için çok daha büyük el ve ayaklara sahip olmalarının gerekmesi. Eğer insanlar yerçekimine bu şekilde karşı koymak istiyorlarsa, vücutlarının yüzde 40'ının yapışkan bloklar ile donatılmış olması gerekiyor.

Ancak tamamen umutsuzluğa kapılmak da doğru gözükmüyor. Bulguların gösterdiğine göre, daha büyük hayvanlar genellik bu sorunun çözümünü çok daha yapışkan parçalarda bulmuş durumda. Bu da şu anda pratik olmayan büyük ancak esnek sentetik yapışkanlar önerisini sunmakta. Asla gerçek bir Peter Parker ortaya çıkmayabilir ancak kendisinin neden var olamayacağını gösteren araştırmaların bazı teknolojik atılımlara sebep olması mümkün...

Okuyucu Yorumları