OS X Yosemite'in bu özelliği çok kalp kıracak

Apple'ın yeni işletim sistemi OS X Yosemite'in bu özelliği, pek çok Apple hayranının kalbini kıracak

Yeni OS X herkesi üzebilir!

Apple, yeni nesil masaüstü işletim sistemi OS X 10.10 Yosemite'i heyecanla hazırlıyor ama çoğu kullanıcı Apple kadar heyecanlanmayabilir. Yosemite'in en göze çarpan özelliklerinden biri iOS cihazlarını OS X bilgisayarları ile otomatik olarak bağlayacak olan kablosuz bağlantı özelliği. Ancak burada bir sorun var çünkü Apple bu bağlantının sağlanabilmesi için telefonlarda son nesil Bluetooth bağlantının bulunmasını şart koşuyor. Bu da eski nesil iOS cihazların Yosemite'ın bu pratik özelliğinden faydalanamayacağı anlamına geliyor.

Apple, Yosemite'e eklediği kablosuz bağlantı özelliği Handoff'un çalışabilmesi için iOS cihazlarda Bluetooth 4.0 LE standardının olmasını şart koşuyor. Sonbaharda piyasaya çıkması beklenen yeni işletim sistemi, özellikle bu Handoff özelliği nedeniyle büyük ilgi topluyordu zira Apple kullanıcıları bir yandan masaüstü Apple bilgisayarlar kullanırken, bir yandan da mobil iOS cihazlar kullanıyorlar ve iki cihaz arasında bağlantı kurmak bazen son derece sancılı olabiliyor.

Handoff özelliği ile iOS cihazları ve Yosemite yüklü bilgisayarlar, birbirinin menziline girdiğinde birbirlerini otomatik olarak tanıyacak ve tek bir dokunuşla cihazları bağlamak mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları