OS/2 İçin Yeni Bir Sürüm Yayınladı!

Yıllar öncesinin işletim sistemi, bir yerlerde hala kullanılıyor ve üstelik güncelleniyor!

Ölü işletim sistemine güncelleme!

Arca Noae adlı bir firma, IBM'in saygıdeğer işletim sistemi OS/2 için ArcaOS 5.0 adında yeni bir sürüm yayınladı.

Yıllar önce Windows 95'e rakip olmak isteyen OS/2'nin dördüncü yayını, teknik olarak Windows 95 ve Windows NT'den üstün olarak değerlendiriliyordu. Ancak işletim sisteminin hantal kullanıcı arayüzü ve Microsoft'un etkili lisans taktikleri, OS/2 için ölümcül oldu. OS/2 yine de ATM gibi bazı yerlerde kendine kullanım alanı bulmayı başardı.

İşletim sisteminin satışları 2001'de, desteği ise 2006'da durduruldu. Buna rağmen OS/2 yaşamaya devam etti ve bazı cihazlarda kullanıldı. OS/2'nin dağıtımını yapmaya yönelik lisans, şu an Arca Noae'nin elinde bulunuyor. Yeni çıkan ArcaOS 5.0 ise eCS/2 ve OS/2 kullanıcıları için taşınma seçenekleri sunuyor. Yeni sürüm, OS.2, Windows 3.1 ve DOS uygulamalarını doğal olarak çalıştırabildiğini iddia ediyor.

Intel Pentium Pro veya daha üzerinde veya AMD K6 veya üzerinde çalışan işletim sistemi, 32-bit modu destekliyor. Donanım Uniaud 2.0 ve USB 1.1'i destekledikçe ses de sunulabiliyor. VirtualBox, VMware ESXi ve VirtualPC, ArcaOS 5.0'ı çalıştırabiliyor.

Arca noae, ArcaOS 5.0'ın kısıtlı destek sunulan kişisel sürümünü 99 dolara, birkaç sene destek sunan sürümünü 229 dolara satıyor.

Okuyucu Yorumları