Otomobil reklamı otomobil olmadan nasıl çekilir?

İşte hayal kırıklığına uğrayacağınız görüntüler: Hayranlıkla izlediğiniz otomobil reklamları, meğer gerçek bir otomobil kullanılmadan çekiliyormuş!

Otomobil olmadan otomobil reklamı!

Tüm otomobil reklamını gerçek otomobili hiç kullanmadan çekmeye izin veren BlackBird ile tanışın. Pil ile çalışan bu aracın dingil mesafesi, genişliği ve süspansiyonu, herhangi bir aracı taklit edecek biçimde ayarlanabiliyor.

Londra merkezli görsel efekt firması The Mill, otomobil reklamlarında sahte görüntülerin CGI ile nasıl üretilebileceğini gösterdi. The Mill, CGI'nın gerçekçi görünmesi için en önemli noktaların aracın sürüş kesitlerinin ve direksiyonunun olduğunu söylüyor. Direksiyonu ve tekerlekleri fiziksel olarak değişebilen Blackbird, bu iki faktörü sorun olmaktan çıkarıyor. Araç, taklit edeceği otomobilin bir çeşit iskeleti haline geliyor ve yolla gerçek bir otomobil gibi etkileşimde bulunuyor.

Araç, video prodüksiyon çalışanlarına aracın dinamik hareketleri, yerdeki gölgeler gibi işlenmemiş görüntüler sağlıyor. Bunun ardından aracın üzerine istenen gövdeyi CGI ile giydirmek çok daha kolay bir hal alıyor. Firmaya göre çekimleri bu şekilde yapmak çok daha ucuz mal oluyor. Bu yöntem sayesinde işler yolunda gitmediğinde veya bir şeyler düzgün görünmediğinde, otomobili alıp, çekimleri baştan yapmaya gerek kalmıyor.

Okuyucu Yorumları