Otomotivde bir hile iddiası daha!

Japon otomotiv devi de, testlerde hile yaptığı iddia edilen isimlerin arasına katıldı!

Hile skandalında son perde!

Otomotiv endüstrisinde yapılan hileler arka arkaya ortaya çıkıyor. Hile iddiasıyla gündeme düşen yeni otomotiv devi Suzuki oldu. Bloomberg'in haberine göre firma, yaklaşık olarak 2.1 milyon araçta yakıt ekonomisi testlerinde kural dışı yöntemler kullandığını kabul etti.

Görünene göre firma, rüzgar endişesi ile testlerinin bir kısmını bir tünel içerisinde yaptı ve bu da protokolün dışında kalıyor. Belki de ilginç sayılabilecek bir şekilde Suzuki, hatasını kabul etmiş durumda ancak aynı zamanda etkilenen araçların yakıt ekonomisi testlerinin tekrar gözden geçirilmesine gerek olmadığını savunmakta. Anlaşıldığı kadarıyla, daha sonradan doğru yöntemlerle yapılan testlerin sonuçları "kabul edilebilir sapma menzilinde" bulunmaktaydı.

Bu durum, Mitsubishi'nin yakıt ekonomisi hilesinin kısa süre sonrasında ortaya çıkmış durumda çünkü Japonya hükümeti, diğer otomobil üreticilerinin de sonuçlarını kontrol etmesini istemiş durumda. Eski Mitsubishi ortağı ve yakın zaman içerisinde Mitsubishi'nin yeni sahibi olması beklenen Nissan, Mitsubishi'nin raporlarında çelişkiler fark etmişti ve bu da firmanın suçlu olduğunu söylemesine ve belki de 1991'e kadar geri giden hilelere kanıt olmuştu...

Okuyucu Yorumları