Otonom Araçlar İçin Sürpriz Karar!

İlk Volvo otonom araçlar yollara çıktığında, alınan yeni karar doğrultusunda hiç de "acayip" görünmeyecek!

Otonom araçlar için sürpriz karar!

Britanya yollarındaki ilk otonom araçlar, üzerlerinde ek bir işaret taşımayacak ve normal arabalardan ayırt edilemeyecek şekilde üretilecek. Böylelikle meraklı veya agresif sürücülerin bu araçları özellikle rahatsız etmeleri engellenmeye çalışılacak.

The Guardian'ın haberine göre Volvo, Birleşik Krallık için tamamen otonom 4x4 araçlar sunmayı planlamakta. Volvo'dan Erik Coelingh'in söylediğine göre bu araçlar 2018 yılında sunulmaya başlandıklarında aynı modeldeki diğer Volvo araçlardan farklı gözükmeyecek.

Bunun sebeplerinden biri, insanların bu araçları zorlamaya çalışacakları (önlerine geçerek ani ve serf fren yapmak veya aracın önüne atlamak gibi) düşüncesi. Ayrıca London School of Economics araştırmasına göre de agresif sürücüler, güvenli sürmeye ayarlanmış otonom araçlardan faydalanmaya çalışabilir. Tabii ki bu durum, hangi araçların otonom olduğu bilinmediğinde oldukça zorlaşmakta.

Volvo şu anda planlarını gerçekleştirmek için İngiltere ulaştırma yetkilileri ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu planlar çerçevesinde sürücülerin, otonom araçları daha rahat tahmin edilir durumlarda kullanmaları istenecek ve araçların gerçek dünya koşulları ile nasıl başa çıktıkları incelenecek. Ayrıca Birleşik Krallık sigortası endüstrisi ile de hangi kaza durumlarında kimin sorumlu olacağı konusunda görüşmeler devam ediyor...

Okuyucu Yorumları