Ouya: Kendi değil ama ruhu geri döndü!

Birkaç ay önce satılan Kickstarter efsanesi ölmüş olabilir; ama ruhu bu cihazda yaşıyor!

Kendisi öldü; "ruhu" ölmedi!

Eski Kickstarter kahramanı, Android'li oyun konsolu Ouya geri dönüyor; en azından ruh olarak... Aksesuar uzmanı Razer, bir süre önce satın aldığı Ouya platformuna ait uygulama mağazasını revizyondan geçirerek, Forge TV için Cortex isimli bir oyun ekosistemine dönüştürdü. Bilmeyenler için söyleyelim: Forge TV, Razer'ın kısa süre önce hayata geçirdiği ve Android TV kutusu - oyun konsolu karışımı cihazına verdiği isim.

Cortex (şirketin aynı isme sahip PC yazılımı ile karıştırılmamalı) Forge TV için bir yazılım güncellemesi aracılığıyla kullanılabilir durumda. Şirket temelde aynı içeriğe sahip yeniden markalandırılmış bir Ouya Store sunsa da yakın gelecekte daha fazla oyun ekleme planlarının olduğunu belirtiyor.

Ouya ilk büyük Kickstarter başarı hikayelerinden biriydi. Fonlama kampanyası 63 binin üzerinde destekçi tarafından 8.6 milyon dolarlık bir bağış toplamayı başarmış ancak konsol sektöründe oldukça zor zamanlar geçirmişti. Ouya'nın alıcı aradığı söylentileri yayılırken Razer, Temmuz ayında açıklanmayan bir meblağ karşısında Android tabanlı konsol üreticisi Ouya'yı satın aldığını duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları