Overclock ile müthiş hız!

Son zamanların en çok konuşulan tableti, overclock ile öyle br hıza ulaştı ki...

Overclock ile müthiş hız!

XDA forumunun yetenekli programcıları, dört çekirdekli bir Google Nexus 7 tableti overclock'layarak 2.0 GHz hıza ulaşmayı başardılar. Overclock işlemi, özel olarak geliştirilmiş bir "Elite Kernel" ile gerçekleştirildi. Nvidia Tegra 3 işlemciye sahip tablet, ay başında 1,7 GHz hıza ulaşmış ve Quadrant benchmark testinde 7.000 puanı rahatlıkla geçmişti.

Ancak şimdi, Android Community'den Cory Gunther'ın da belirttiği gibi yeni overclock işlemi, tabletin hızını yepyeni bir düzeye taşıyor ve cihaz Quadrant benchmark testinde 8.000 puanı aşıyor.

Öte yandan Gunther, Clemsyn'in geliştirdiği overclock ile pek çok kullanıcının tabletlerini 1,8 GHz'de sorunsuz kullandığını, ancak 2.0 GHz'nin "bazı sorunlar" yarattığını belirtiyor.

Kısacası, eğer özel geliştirilmiş yazılımları, kernel'le oynamayı ve overclock yapmayı seven kullanıcılardansanız, yeni Elite Kernel modunu deneyebilirsiniz. Kernel, daha önce "_motley" kod adlı XDA üyesi tarafından geliştirilmiş olan Motley Kernel'i temel almış ve Clemsyn tarafından "Elite" modu haline getirilmiş.

Bütün Nexus 7 tabletlerde bu değişikliği yapmak mümkün olmayabilir ama eğer kerneli kurmayı başarırsanız, özellikle kaynaklara yüklenen oyun ve uygulamalarda büyük bir hız artışı göreceksiniz.

Okuyucu Yorumları