Oyun bölümünden mezun olmak!

İzmir Ekonomi üniv. yeni Eğitim Öğretim Yılında bilgisayar oyunları alanında uzmanlar yetiştirecek.

Oyun alanında lisans

İlklere imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Bilgisayar oyunları ve teknolojisi konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan İskoçya'nın Abertay Dundee Üniversitesi ile bir anlaşma imzalayan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı'nda bilgisayar oyunları alanında uzmanlar yetiştirecek.

12 Milyar dolarlık hacmi olan bilgisayar oyunları endüstrisine Türkiye'den de yaratıcı beyinler yetiştirmek üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda uluslararası bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ile Abertay Dundee Üniversitesi Prof. Bernard King arasında imza attı. Prof. Bernard King, üniversitenin 6 yılda geldiği noktaya hayran kaldığını belirterek "Bu anlaşma bizim için bir başlangıç. Vizyonu ve yaratıcılığı çok geniş, hedefleri belli olan bu ekiple daha nice uluslararası anlaşmalara imza atacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Abertay Dundee Üniversitesi'nin Yaratıcı Bilimler ve Teknolojiler Fakültesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Bilgisayar Bilimleri Fakültesi arasında yapılan anlaşmaya göre, tezli yüksek lisans programına kayıt olan öğrenciler bir yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde, bir yıl Abertay Dundee Üniversitesi'nde okuyacak. Öğrenciler çift diploma ile mezun olabilecek. Lisansüstü eğitim ile başlayacak programın, daha sonra lisans seviyesinde de açılması planlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 3 öğrenci, uluslararası alanda önemli bilgisayar oyunu programcıları yetiştiren İngiltere'de eğitim almaya başladı.

İskoç Kalifikasyon Otoritesi arasında imzalandı. SQA Stratejik Gelişim Direktörü John Mc Donald ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın imzaladığı uluslararası anlaşma ile iş dünyasının ihtiyaçlarına yanıt verebilecek, nitelikli iş gücü eksiğinin kapatılması hedefleniyor. İnşaat, sağlık, eğlence hizmetleri ile işletme eğitimi alanlarındaki proje, ilk aşamada İzmir'de uygulanmaya başlanacak. Yüksek ulusal sertifika ile üniversite eğitimine alternatif programlar uygulanacak. Bunun yanı sıra mesleği olanlar da becerilerini arttırmak üzere bu programlardan yararlanabilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş bugünün İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek "Bu uluslararası anlaşmalarla Türkiye'nin ihtiyacı olan uluslararası belgeli insan gücü yetiştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bu okur haberi CHIP Online ziyaretçilerinden elazigli tarafından gönderilmiştir.

Okuyucu Yorumları