Oyun devinde işler iyice karıştı!

Kısa süre öncesinin bir numarasıydı ama şimdi; eski günlerini mumla arıyor! İşte o dev...

Oyun devinde işler karıştı!

Xbox One ve PS4 kendisini gösterdiğinden ve Valve de Steam Machine ile işleri iyice karıştırdığından beri, Nintendo'dan haber alamaz olmuştuk. Uzun zamandır sessiz kalan firma, sonunda konuştu ama öyle görünüyor ki işler hiç de iyiye gitmiyor.

Firma çok satan Nintendo Wii ürünün ardından, yine Sony ve Microsoft'tan önce üreterek piyasaya girdiği konsolu Wii U ile satış konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Firmanın yaptığı özel bir finans toplantısının ardından ortaya çıkan satış rakamı 2.8 milyon Wii U oldu. Fakat bu miktar geçen sene dokuz milyon dolaylarındaydı. Nintendo için bu mali yıl dönemi 31 Martta sona eriyor. Fakat PS4'ün Kasım 15'ten Aralığın sonuna 4.2 milyon satması ve Xbox One'ın da 22 Kasım'da başlayan satış maratonunu Aralık sonunda 3 milyon ile tamamlaması, Nintendo'nun yarışta geride kaldığını gösteriyor.

Wii U üzerinde düşüş yetmezmiş gibi Nintendo'nun çılgınca satış yapan 3DS taşınabilir konsolunu satışları da büyük ölçüde düşüş yaşamış durumda. Geçen yıl 18 milyon ünite satan konsolun, bu yılki açıklanan satış miktarı 13.5 milyon adet. Firmanın hesaplarına göre kaybedilen para miktarı 336 milyon dolar. Yapılan açıklamaların genelindeyse yaşanan bu devasa sorunlara karşı Nintendo'nun nasıl bir çözüm bulacağı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Eylül ayında deluxe Wii U bundle fiyatını 349 dolardan 299 dolara çeken Nintendo'nun bu hareketi de bir işe yaramamış gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları